Maria Mörk

Luciakandidat nummer tre!

ALLMÄNT. Mörkret smyger sig tätare kring oss. När man är borta från staden märks det tydligt att det är senhöst, ja snart vinter.

Det betyder att julen närmar sig och innan dess kommer Lucia. Lucian symboliserar ljus, renhet och en stark tro. Den Lucia som levde i 300-talets Italien, och som vi nu ”firar” dog för sin tro på Jesus och övertygelse att inte gå emot hans vilja. Varje år väljs Lucior runt om i svenskfinland och det kan verka som en löjlig misstävling. Faktum är att Lucian gör mycket gott. Jag har själv åkt runt till många äldre personers hem och sjungit för dem och gett dem en kram. Detta lilla har en kraft att beröra djupt, ända till tårar. Finlands Lucia har stora möjligheter att påverka och stråla ljus i mörkret.

Min goda vän, den välkända metodisten, Maria kommer att ställa upp i valet av Finlands Lucia 2006. Maria kommer från Vasa men studerar nu i Åbo till modersmålslärare. Hon sjunger som en ängel, spelar gitarr, piano och bas, så det musikaliska klarar hon som en dans. Dessutom är hon sekreterare i Metodistkyrkans Ungdomsförbund och har tillbringat ett år som frivilligarbetare på en skola för handikappade i England! Maria bryr sig om människor och bäst av allt, hon är djupt troende! Allting tyder på att hon är den perfekta Lucian. Men det finns förstås en Mörk sida hos Maria, hon tycker inte om djur!!

Så ta dig i kragen, gå in på folkhalsan.fi och rösta på Maria, Lucian som på riktigt skulle ta sitt uppdrag på allvar; att lysa i mörkret!