Är detta gravkläder :)

Ta av dig kläderna?

UNDERVISNING. Ta av dig kläderna, säger Hillsongpastorn och dömer fd missbrukare

Efter att ha blivit kontaktad av olika personer så valde jag att lyssna på Andreas Nielsens predikan med titeln ”ta av dig kläderna”. Det som folk hade reagerat på var piken till de fd missbrukare som åker runt och vittnar om sina liv. Han talade i tonerna om att våra gåvor och talanger aldrig kommer att kunna bli använda av Gud förrän vi låter dem dö. Han fortsätter ropa och mer eller mindre varannan mening går på engelska enligt något form av mönster som skapats av Hillsong.

Nielsen talar om hur duktig han varit under 23 år men glömmer ta bort bjälken ur sitt eget öga eller kanske han låtit den dö och glömt bort saker och ting? Han går hårt åt gamla missbrukare som åker runt ”halv groggiga”, ”med kniv i ryggen”, med "skeppartatuering på armen”, ”tre prickar här” och som fortfarande har ”gravkläderna” på sig. Hur täcks han? Detta är ett förnedrande uttalade emot alla de som åker runt och verkligen hjälper människor i nöd, barn, unga och äldre som drabbats av missbrukarproblem. I sina utrop med utsvävningar på engelska gör han mer eller mindre narr av fina arbeten som bland annat LP verksamheten, Ria och de som gör ett fantastisk arbete med de tilltufsade. Karln borde skämmas!

Jag är före detta missbrukare och jag har dött ifrån mitt gamla jag. Jag ÄR en ny skapelse i Kristus och jag följer Hans uppmaning att vittna om Honom och om mitt liv. Till min kallelse hör det till att berätta om mitt förflutna för att människor skall förstå VARIFRÅN Jesus har dragit upp mig. Om vi som suttit i skiten inte skulle berätta om våra upplevelser och den verklighet vi levde i då vi vittnar om Jesu gärningar i våra liv så skulle vi inte ha något att säga.

Jag har inte hållit på i 23 år som Pastor Nielsen utan endast i 10 år. Under dessa 10 år har jag fått se det ena och det andra. Det underbar jag fått se gång på gång är då jag har fått nåden att berätta om mitt förflutna. Vad som fick mig att dricka mig till döds. Ångesten och rädslan. Panikattackerna, depressionen… ja listan kan göras lång. Jag kanske ser ut som om jag hade de så kallade ”gravkläderna” på mig enligt Nielsen men jag har iklätt mig Kristus. Skeppartatuering och tre prickar på armen har jag gått förbi för länge sedan men valt att vara mig själv och visa upp de ärr som min kropp bär från mitt tidigare liv. Tack vare detta har människor kunnat identifiera sig och få hopp om att Jesus även kan och vill gripa in i deras liv. Jag behöver inte heller dra varannan mening på engelska för att verka cool. Jag vet att Gud redan gjort mig cool då Han gav mig Den Helige Ande.

Under dessa tio år har jag fått nåden att se människoliv förvandlas och människor har blivit frälsta. Till min förtvivlan har jag sett hur dessa inte hittar ett andligt hem just tack vare sådana här predikanter och församlingar där allt skall vara hip och präktigt. Jag har inte velat uttala mig om Hillsong tidigare men sett på nära håll hur de gått fram på olika håll i världen. Jag har dock haft en magkänsla och en oro. Nu blev denna bekräftad. och jag har inget till övers för denna rörelse.

Låt inte någon pastor eller predikant trycka ner dig. Var frimodig och vittna om ditt liv och om Jesu gärningar i ditt liv. Det är så Han använder dig. Det som är dött kan mycket väl användas för Guds rikes framgång. Framgångsteologi är mer för köttets framgång.

Min bön är att vår Herre skall komma tillbaka snart och ta hand om de som längtar efter Honom och att dessa mega församlingar inte skall få fotfäste i våra länder. Vi behöver Jesus mer än någonsin och vi alla behövs för att Hans rike skall utbreda sig här på jorden. Min bön är att någon skall förse dessa präktighetspredikanter med Guds kärlek så att de inte behöver stå ropa utan älska människorna i stället.

Pontus J. Back

Evangelist

Victory Biker Church, Lennon Michigan