Fr. vänster Lars Fridefors, Edward Krogius, Bjarne Kallis, Niklas Andersson

Bjarne Kallis i Ekenäs

ALLMÄNT. Kristdemokraterna ordnade gemenskapskväll i Ekenäs

På torsdag kväll samlades nästan trettio personer till en gemenskapskväll på Hotel Sea Front i Ekenäs. Som arrangörer för kvällen stod Ekenäs lokalavdelning och stödgruppen för riksdagskadidaten Niklas Andersson. Inbjuden gästtalare var riksdagsman Bjarne Kallis.

Niklas Andersson inledde med att presentera de tre teman som lokalavdelningen vill jobba för i kommande riksdagsval. De teman är familjen, trygghet och kristna värderingar. KD Ekenäs går till riksdagsvalet med en enkandidatsstrategi, vilket betyder att lokalavdelningen stöder KD Nyland genom att jobba för sin egen kandidat.

- Vi ser samarbetet mellan svenskspråkiga kandidater som viktigt i Nyland, säger Niklas Andersson, som samtidigt reflekterade över valsamarbetet mellan Ekenäs och KD Mellersta Nyland som redan inletts. På plats var också riksdagskadidaterna Edward Krogius (Mellersta Nyland), Lars Fridefors (Borgå) och Timo Kiviaho (Kisko).

Lars Fridefors är nynominerad kandidat för KD i Borgå. Fridefors arbetar som prefekt för naturbruk på Yrkeshögskolan Sydväst.

- Kristna värderingar är mycket viktiga utgångspunkter i arbetet för att skapa trygghet i livets olika skeden, säger Lars Fridefors, som speciellt vill arbeta för studerandes villkor och för landsbygdens hållbara utveckling.

Håkan Streng underhöll med sång och musik. Gästtalaren Bjarne Kallis talade under rubriken ”Varför kristdemokrat?” och berättade med två exempel från tidningsartiklar och en diskussion under en flygresa.

- Människovärde måste gå före marknadsvärde. Det är inte rätt att ekonomiska orsaker styr hur många blöjor per dag man använder i vården.

Efter anförandet diskuterades bl.a. företagandet, pension och vård. Frågan om anhörigvårdens storlek och kommunala skillnader diskuterades. Idealsituationen vore lika normer i hela landet för vem som kan få stödet. Representanter från Vårt Ekenäs som deltog i mötet kunde informera, att det just nu ser det ut som man i Ekenäs kommer att sänka anslaget för anhörigvården.

Efter diskussionen informerade Nicklas Martin som representant för stödgruppen om möjligheter att delta i kampanjarbete och valförberedelserna. Lokalavdelningen säljer honung och ordnar talko för att samla medel för kampanjen.

Efter tillfället ansökte några deltagare om medlemskap i lokalavdelningen.