Maten såg god ut.

Moder Amma poppis i Helsingfors

ALLMÄNT. Längtan efter kärlek och andlighet får tusentals människor att söka sig till nyhinduistiska gurun moder Ammas besök i Helsingfors, 14-15 oktober i Kabelfabriken.

Religionslärarstuderanden från Helsingfors Universitet gjorde i lördags ett studiebesök till Amma-karusellen i Kabelfabriken, Gräsviken.

Två av Ammas lärjungar, två finska män klädda i vitt, berättade om att de hittat Amma via meditation, sökande efter andlighet och sitt rätta jag.

Citat från www.amma.se:

"Över hela världen har miljoner människor blivit djupt berörda av Ammas kärlek. Stora folkskaror med upp till 50 000 människor har tålmodigt väntat på att den leende kvinnan i den vita sarin ska välsigna dem. De har vetat att deras tur kommer, även om de har fått vänta i kö långt in på natten för att få några tröstande ord och en moderlig kram. Amma avvisar aldrig någon, även om det kan innebära att hon omfamnar människor i ett helt dygn i sträck. Hennes kramar kostar ingenting. Med villkorslös kärlek omfamnar hon såväl Indiens president och premiärminister som tiggare och leprasjuka. Människor med olika religiösa bakgrund och utan religiös anknytning kommer till Amma för att bli välsignade. Det är inte ovanligt att se människor brista ut i gråt bara efter att ha sett en glimt av henne. De känner att till Amma kan de överlämna sina sorger och bekymmer, sitt lidande. Efter att ha fått gråta ut hos henne säger många att de känner sig befriade, att de blivit som pånyttfödda."

Enligt hemsidan svarar Amma alltid när hon blir tillfrågad vilken som är hennes religion att kärleken är hennes religion. Att hinduistiskt tänkande ligger som grund för Amma-rörelsen är ändå uppenbart.

Vad är det som får människor i Finland att söka sig till Amma för kärlek och andlighet? Varför misslyckas vi kristna i Finland på att visa att kristendomen erbjuder kärlek och djup andlighet? Är det konflikterna, traditionerna och ytligheten? Är vi för rationella? För kärlekslösa?

Kämpa på alla och visa med ert liv att med Jesus i hjärtat räcker kärleken till och blir över!

Idag finns ännu möjlighet för den som vill att iaktta Amma-rörelsen. Program på www.amma.fi

Långa köer bildades för att få en gratisbiljett som berättigar en kram av Amma.
Kanske trädgårdslandet äntligen lyckas?
Kabelfabriken i Gräsviken var platsen
Amma till höger, kulturminister Tanja Saarela till vänster.