Gröna Ängar - Romarbrevet, del 17 - ABRAHAMS TRO, del 2

UNDERVISNING. Gud lovade Abraham Kananas land. Han fick den och där skulle han stanna. Det gjorde han däremot inte... Varför har vi problem att stanna kvar i Kanaans land (det förlovade landet)? Vi vill försöka se detta genom Abrahams liv. Abraham gjorde flera misstag. Genom att se hans misstag kan vi se och förstå våra egna misstag.   (http://www.amanabooks.se)

Talare: Sungun Young; Datum: 2003-04-09 Titel: ROMARBREVET 4 ”Abrahams tro, Del 2 ” (sammandrag av talat budskap) Bibelverser: 1 Mos. 12:6-10; 13:9-12; 14:23-24; 1 Joh. 2:15-17; Rom. 12:2; Ord. 10:12; Jak. 5:19-20; 1 Pet. 4:8

Varför har vi problem att stanna kvar i Kanaans land (det förlovade landet)? Vi vill försöka se detta genom Abrahams liv. Abraham gjorde flera misstag. Genom att se hans misstag kan vi se och förstå våra egna misstag. Herren ledde Abraham från Haran till Sikem. Sedan gick han vidare till Betel. Erfarenheten av Sikem ledde honom till Betel. Man skulle kunna tro att Betel var målet för honom. Men han avvek sedan ner till Egypten (en förebild på Världen). Varför gick han ned dit? Herren vill leda oss till Kanaans land. Vi pånyttföds och kommer till Församlingen och upplever hur underbart det är. Men sedan drar vi ner till utkanten av Egypten. Det finns någonting i vårt hjärta som fortfarande älskar världen. Vissa stannar inte i Församlingen efter ett tag. Orsaken är att deras primära livsmål är att leva ett världsligt liv, med allt vad det innebär. För dessa människor är inte det goda landet så dyrbart. De stannar inte i landet på grund av att djupt inne i hjärtat finns en längtan att leva i Egypten dvs i världen. Om vi sitter vid gränsen till Egypten så kommer vi att komma in i en kris eller svält som för oss bort från Församlingen. När Abraham kom till Egypten så började han ljuga om att hans fru var hans syster (1 Mos 20:2) Om vi lever bara för att få en bra familj så är vi i Egypten. Vi borde leva för Guds hus (Betel)!

Förakta inte det som ni har smakat av Anden. Om vi tycker att Församlingen är tråkig så är vi illa ute. Gå inte ner till Egypten, Negev (1 Mos 20:1). Jag är tacksam för ni som vill komma och ta emot sanningen. Vi borde be att vi ska få stanna i det goda landet. Var ödmjuk inför Herren.

Nästa prov är situationen med Lot. När Herren kallade Abraham så kallade han inte Lot. Vem är Lot? Han var Abrahams brorson. Lot betyder andligt sätt en person som egentligen inte är kallad. Det är inte vi som bestämmer vem som är kallad, utan Gud. Vi måste se att det kommer nog alltid att finnas några "Lot" bland oss. På grund av Lots girighet så hamnade han i Sodom och Gomorra. (Ibland hamnar vi i strid med varandra i Församlingen. Ofta försöker vi lösa dessa problem på ett köttsligt sätt.) Församlingen är Herrens och han kan ta itu med de som inte är kallade. Låt oss ha respekt för Herrens kallelse. Om Herren är på din sida så kommer du att känna frid och Guds Ande kommer att göra dig starkare.

Det tredje provet Abraham var med om var att kunna förlåta Lot. Vi borde be för de som har sårat eller har förorättat oss. Om vi inte förlåter våra bröder från hjärtat så kommer inte Gud att förlåta oss. Vi borde uppskatta varandras gemenskap. Vi borde inte bära på bitterhet mot andra. Ibland när Herren vill gå i en viss rikting så måste vi lära oss att gå utan att behöva veta allting. Smarta människor vill gärna veta allting. Ledarnas brist prövar folket och folkets dåraktighet prövar ledarna. Att Abraham kunde be för Lot (1 Mos 18:16-33) visar att han var en mogen person. Vi borde ha respekt för Herrens arbetare. Amen.

 http://www.amanabooks.se