Midsommarfestival på Pörkenäs 2011

ALLMÄNT. Midsommarhelgens höjdpunkt närmar sig med stormsteg! I år erbjuder midsommarfestivalen härlig gemenskap med högklassig musik.

Midsommarfestivalen inleds på fredagen den 24.6 kl. 19.30 med grillparty, gemenskap, chill, och lovsång. På kvällen blir det även undervisning av Stefan Löv. Stefan är pastor i Missionskyrkan Ebeneser i Jakobstad. 

På lördagen den 25.6 börjar konsertkvällen 16.00 med lokala band som Orion, Linn Nygård & Sebastian Holmgård och ZadiQ.

Efter ZadiQ så släpper vi lös huvudbanden. Först ute i år är Mrs Bighill Singers som leds av Heidi Storbacka. Heidi Storbacka är lärare vid Musikhuset i Jakobstad och är känd som ledare av Timo Kotipeltos vinnarkör i ”Kuorosota”. Mrs Bighill Singers bjuder på högklassiga framträdanden med mycket gospelkänsla. Med sig har Heidi Storbacka 7 begåvade sångare från Svenskfinland. Efter svängig musik fortsätter kvällen med poprockarna Paddington! De bjuder nu Svenskfinland på sitt sista uppträdande. Det blir garanterat musik som gör att fötterna inte kan hållas stilla och får kroppen i äkta gungning!

Midsommarfestivalens huvudartist är Andrew Ehrenzeller från USA. Andrew spelade och sjöng med Carola förra året på midsommarfestivalen och uppträdde då med ett par egna låtar. Många på festivalen blev fängslade av hans röst och hans djupa texter. Andrew har universitetsexamen i musikteori och komposition, turnerar runt om i världen och vill sprida Guds buskap genom sin musik. Det blir skön musik med andligt djup. Mer info om honom finns på www.andrewehrenzeller.com.

Temat för årets midsommarfestival är helhjärtat. Under lördag dag finns det möjlighet att delta i ett seminarium och volleybollturnering. Möjlighet att övernatta finns även i år. Festivalen bjuder på bra musik, fin gemenskap, lovsång och undervisning.

Arrangörer för midsommarfestivalen är Förbundet Kyrkans Ungdom. För mera information om festivalen gå in på www.kyrkansungdom.nu eller besök hemsidan www.midsummerfestival.com. Den uppdateras inom kort! Hoppas vi ses på midsommar, välkommen på festival!