Ozzy på paus i Harjavalta

Ozzy flyttade hem till Vikinga - Renrasig utan registerbok

FAMILJ. Antingen gillar man hundar eller så gillar man dem inte. Jag har alltid tyckt om hundar och i fredags flyttade vår nya familjemedlem Ozzy in hos oss på Holmvägen i Vikinga. 

Ända sedan vi gav bort vår förra hund Ringo för ett år sedan har det varit tomt hemma hos oss. Ringo behövde få ett bättre hem och sådana föräldrar som kunde klara av att skola honom. Ringo som var en "hovawart" flyttade till oss en kort tid innan jag blev sjuk. På grund av min sjukdom så fick Ringo inte den skolning en sådan krävande ras skulle ha behövt ha och till sist valde vi att söka efter ett bättre hem till honom.

Innan Ringo hade vi en Chow Chow som levde i 14 år och detta var en ras som passade oss. Vi har endast goda och roliga minnen av Rossi och vi har nog hela tiden vetat att det skall vara en Chow Chow om det blir en till hund i vår familj.

För en tid sedan dök det upp en möjlighet. Valparna hade blivit födda och rätt många också. Det var inget som var planerat så att man beslöt sig för att inte registrera valparna trots att bägge föräldrarna är renrasiga och registrerade. Vi skall ju inte umgås med registreringspappren utan med självaste hunden. Ett gyllene tillfälle för oss tänkte vi då vi fick höra om detta och vi beslöt oss för att en av dessa valpar skulle bli vår. Det fanns två hanar och under en tid fick vi bilder per e-post. Vi fastnade för en av hanarna och sedan var vi tvungna att göra vårt beslut i och med att den andra hanen skulle flytta till ett nytt hem. Vi bestämde oss för den vi valde först och i fredags var det dags att hämta hem vår nya vän "Ozzy" från Loimaa någonstans i sydvästra delen av landet.

Hemresan gick bra och det skedde inga missöden i bilen. Ozzy visste nog att det var bäst att hålla sig tills vi tog en kort paus i Harjavalta. Självklart förtjänade han massor av beröm. Väl hemma fick han möta katten Elvis som såg förvirrad ut. Elvis left the building och Ozzy hittade snabbt sina platser. Första natten ville han ha sällskap en gång men sedan dess har han sovit på sin egen plats i tamburen. Nu skall Ozzy växa och bli stor men vi vill ju att han skall få vara valp så länge som möjligt. Dock vill vi snart slippa tidningarna på golvet.

Chow chow är en lämplig ras för den som vill ha en rolig och snäll sällskapshund. Den behöver inte överdrivet mycket motion utan tar gärna en promenad för att sätta sig ner någonstans och fundera över livet. Den kanske inte alltid dansar efter din pipa. Detta för att den har en egen pipa och inte för att den inte skulle kunna eller vilja. Den förstår kanske inte bara vad det skall vara bra för att göra som sägs då det eventuellt går att göra på ett enklare sätt. Dock har den några nackdelar men det är sådant man får leva med. Den grymtar som en gris, snarkar på nätterna och skäms inte för att fisa.

Kärlek vid första kyssen
Ozzys pappa
Dags att säga hej då till mamma och pappa
Hej då säger mamma och pappa!
Ozzy på väg hem
Sebastian och Ozzy på paus
Duktig Ozzy
Ozzy hemma på gården i Vikinga
Ozzy vid sin egen vattenskål i det nya hemmet