Många miner

Härlig publik i St Katarina kyrka

ALLMÄNT. Vem hade trott att His Master's Noise skulle få möta sin idealpublik i en medeltida gråstenskyrka ute i Karis bland främst lutherska ungdomar? Att glädjas i kyrkor är dagens melodi!

- Konserten var en av de allra allra bästa när det gäller feelingen ... publiken var med från första början så det var inte svårt att peppa koristerna, berättade dirigent Simon Djupsjöbacka efteråt.

På första raden satte Laura och Anna, två riktiga hejare på att inspirera och uttrycka sig med hela varelsen. Linus passade på att efter konserten bjuda Laura med till körens koreografigrupp.

Men allt var inte bara rosa rosenblad. Den stora kyrkan är planerad att fungera utan ljudsystem främst för långa toner. Det här gjorde att många av de svängiga låtarna blev lite grötigare än planerat.

- Man kanske kunde ha ordnat konserten på Lärkkulla istället, filosoferar Simon.

Men gospel handlar om att berätta om det glada budskapet att frälsning fås av alla som tar emot Jesus. Gospel handlar inte om att allt skall vara perfekt. I gospel ingår såklart också lovsång och uppmuntran.

Konserten som helhet gick bra, även om skribenten kan tänkas vara jävig.

Dirigentens två favoritlåtar för kvällen var "Get up and praise" och "You are good".

Under konserten höll Linda en mycket bra andakt med bibelläsning. På slutet av konserten var det redan full dans till lovsångstonerna i kyrkogångarna.

Ett stort tack till Sarah Helander som vågade använda Mickelsson.net-redaktionens kamerautrustning (trots att det var "fel" märke)!



Sarah Helander
Publikdans
Simon sjunger solo
Publiken ännu mer på gång
Publiken på gång
Matilda Aspholm sjunger solo
Lite tenorer och sopraner
Sång på gång
Kyrkan väntar på att konserten skall börja
Konsertförberedelser. Rasmus.
Konsertförberedelser. Simon och Mike
Noisens söta altar skötte sig utmärkt. Till vänster en stilig tenor och bakom står de ståtliga basarana