Linda är bra på kramar

FREE HUGS-kampanj

ALLMÄNT. Allting började med att Jason Hunter satt på sin mors begravning.

Han satt där och hörde hur människa efter människa som höll tal betonade en hur underbar människa Josephine Clayton Hunter varit, och hur viktiga hennes otaliga kramar varit för alla. Jason bestämde sig för att i sin hemstad ställa sig bland människor med en skylt där det stod ”FREE HUGS”. Sedan dess har tusentals människor kramat honom. Jason filmades och klippet lades ut på http://www.youtube.com, och snart fanns det människor med ”FREE HUGS” skyltar över hela världen!

Jag såg i morse en del av dessa filmer från runt om i världen, och jag kan inte säga annat än Way to go Jason och alla andra! Jag blev faktiskt så inspirerad att jag bestämde mig för att ta kontakt (http://www.free-hugs.com) med honom och dem som står bakom engångsföreteelsen som blev en världsomfattande kampanj. Jag fick inom en halv timme ett svar av en entusiastisk Jason, och en FREE HUGS-dag ska definitivt ordnas också i vårt Finland!

FREE HUGS budskap är att alla människor gör en skillnad, att vi alla är viktiga. Mitt i den ruskiga hösten och den finska tystnaden behövs det spontana kramar som värmer upp vardagen. Någon annan som håller med?

FREE HUGS är inte direkt riktad till kristna (trots att jag är alldeles säker på att kampanjen är en som kan få vår Pappa att le brett), utan jag hoppas på att alla slags människor ska kunna samlas i centrum av Helsingfors och sprida med sig av sin omsorg och sin kärlek – vi alla är värda att känna oss älskade.

Inget datum är ännu bestämt, så den här artikeln har kanske inte ett så stort nyhetsvärde - men jag kan bara inte hålla inom mig den här planen längre. Jag drömmer om att invadera centrum en kylig decemberlördag, då det i Helsingfors rusar omkring en massa stressade finländare som alldeles klart behöver en kram.

Har upprättat en blog åt FREE HUGS Finland, och kommer där att uppdatera informationen om framskridandet av kampanjen. Adressen är: http://freehugsfinland.wordpress.com/

På återkommande, och en massa massa kramar åt alla som läser det här!

http://www.youtube.com/watch?v=dn0AVpGNhOs&mode=related&search