Hälsningar från Åre

ALLMÄNT. Under sportlovsveckan detta år valde ett gäng ungdomar att resa till norra Sveriges skidparadis, Åre. Resan arrangerades av Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors i samverkan med Snowmotion och Linjaliikenne Muurinen.

Vi var 39 mer eller mindre ungdomar med på resan, hälften från Fila och resten från andra håll i Svenskfinland. I Åre bodde vi på en härligt mysig lägergård vid namn Per-Olsgården som befann sig mitt i det natursköna vinterlandskapet. Dagarna tillbringade vi i backen i Åre skidcenter som befann sig 35km från vårt logi. Åre har Nordens största liftsystem med 40 liftar och 97 backar!

Vädret var växlande bra under veckan med allt från snöstorm med vinden blåsande 19m/s till härligt solsken från klarblå himmel. Kvällarna tillbringade vi vid vårt härliga logi med mysigt kvällsprogram och härlig gemenskap. Varje kväll när vi anlände med bussen från backen bjöds vi på middag som hade tillrätts av värdfolket på Per-Olsgården. Efter det stod bastun varm och väntade. Samlingar hölls med roliga lekar, prat, lovsång och bön. Under veckan blev flera ungdomar berörda av Gud, ett par tog emot frälsningen och många som inte tidigare varit i kontakt med det kristna livet fick en helt ny bild av vad kristendom egentligen handlar om. Det handlar inte om att gå till en kyrka på söndagen och sitta och lyssna till någon som talar om sådant man inte alls förstår, utan Gud är med oss ständigt och vill att vi skall ha det roligt tillsammans med Honom och med andra människor och njuta av livet Han har gett oss. Till exempel fick en av mina vänner som var med på resan ett konkret bönesvar under veckan. Hon föll ordentligt i backen på tisdagen och kände ordentlig smärta i benet efter fallet. Direkt bad ett par av de andra som åkte tillsammans med henne en kort bön för hennes ben mitt i backen och fortsatte sedan sin färd. Senare den dagen konstaterade min vän att smärtan var helt borta, vilket hon själv uttryckte som ett stort under eftersom hon visste hur illa det hade varit efter smällen. Hela veckan fick hon njuta av att åka i backarna smärtfritt! Gud är god och besvarar våra böner och Han vill vårt bästa!

Guds skapelse är helt fantastiskt vacker, det är något jag konkret har fått uppleva under veckan i Åre. De snötäckta drivorna med sina mjuka linjer, de otroliga höjderna man upplever uppe på bergen då man tittar ner mot dalen… Man kan så tydligt se Guds fingeravtryck i naturen! Resan till Åre var verkligen värt både pengarna och tiden – rekommenderas varmt till alla med tanke på nästa år!