Goda nyheter sedan 2002     Söndag 5 april 2020 kl 02:42Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Segern är Jesus
Lovsång i Filadelfiakyrkan
 10 4078 19 4
Pontus J Back
Online 09:11 18/06 2008  Modifierad 16:11 29/11 2011
Kyrkoherden Tom spelar gitarr utanför krogen halv fyra på morgonen
Grabbarna
Vänner
Förbön
Mera från evangelisationen
Evangelisation på Café JP
Mina underbara barn fick vara med på äventyr
Gemenskap och bön
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Söndagen den 15 juni avslutades mötesserien som ägt rum på Frank Mangs Center i Närpes med en samling i Filadelfiakyrkan i Närpes.

Under de tio dagar som varit har en kärngrupp fötts och vi är ett i Kristus Jesus. Det är nu inte endast frågan om personer som varit med i planeringen eller som arbetat under dessa dagar. En del av personerna i denna grupp är sådana som kommit till mötena och inte kunnat hålla sig borta från dessa utan kommit kväll efter kväll. Riktiga Guds tjänare.
Så här efteråt kan jag inte annat än konstatera att Gud är god. Han har även bekräftat att det vi gjort har varit rätt och att det som skett på Frank Mangs Center har varit till välsignelse för många. Många har frågat mig varför jag valde att ställa mig i Närpes i tio dagar. Själv kan jag inte svara på detta. Det är inte heller mitt val. Som jag tidigare skrivit har jag valt att lyssna mer på Gud än på människor och då jag i all iver och med all inspiration bestämde mig för att inleda en mötesserie så tänkte jag egentligen inte på Närpes. Det bara blev så och jag tror att det var Guds vilja.
Folk från Närpes har i åratal bett om att något skulle ske i Närpes och fram för allt en förändring bland de unga. Det har skett mycket tragiska saker i nejden och folk har verkligen engagerat sig i att sprida Guds ord bland de unga. Dock behövs en förändring och att jag blev kallad till just Närpes är en lång historia som tar mig tillbaka till sommaren 2007. Gud planerar allt in i minsta detalj och har en sådan omsorg om oss så att vi egentligen inte kan begripa det själva. Att alla pusselbitar sedan föll på plats, en efter en är helt och hållet Guds verk. Det finns ingen sådan slump.
Att jag under min omtalade utlandsresa träffade engelsmannen Danny Neale i ungefär 14 minuter är heller ingen slump. Så bygger Gud sin församling. Vi träffades helt enkelt och växlade några ord, bad och bytte kontaktuppgifter, sedan åkte han tillbaka till England. Då jag kom hem hade jag ett kuvert fullt med visitkort och lappar av olika personer som jag hade träffat på min resa. Började med att skriva e-mail till dem alla men endast en hälsning. Något var dock speciellt med den lapp där Danny hade skrivit sina kontaktuppgifter. Jag valde att ringa honom i stället. Helt
och hållet Guds vägledning. Jag mindes att vi sjöng tillsammans då vi träffades och vi fungerade bra tillsammans från början. Jag kände på mig att jag skulle träffa honom igen. Dessutom hade/har vi en gemensam vision: att nå ut till människor med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Inte bara till redan frälsta människor utan till de som verkligen behöver ett möte med Jesus.
Det tog inte längre än tio dagar från det att jag kommit hem innan Danny landade på flygfältet i Vasa och vi körde ner till Närpes för att inleda det vi hade diskuterat på telefon och per e-mail. Första mötet var annorlunda. Ingen visste vad som skulle ske och vi hade heller inte någon tidtabell eller något program. Det vi ville var att sätta Jesus i rampljuset och fokusera på Honom. Danny hade ju även en profetia i bagaget som han hade fått i Chicago tidigare i år och i den fanns även Finland med. Att det skulle bli just på Frank Mangs Center i Närpes är en annan story. Jag tror absolut inte att det heller är någon slump.
Man kan väl kalla det hela ett "virr varr" i och med att jag själv tappade kontrollen över allt redan första dagen, innan vi hade börjat det första mötet. Dock kände jag mig trygg i och med att allt var och är i Guds händer. Redan första kvällen skedde stora mirakel och människor blev frälsta av Jesus Kristus. Människor fick ett nytt möte med Jesus och en del blev helade både till det yttre och i sitt inre. Det finns så många, även kristna människor som lever med sorg och smärta inom sig. Det kan vara saker som ligger i det undermedvetna, eller saker som drabbat en under livets gång. En del kan vara utbrända och trasiga. Jesus helar, det är lika sant som att Närpes med omnejd är känd för tomatindustrin. Jesus helar!
Det är inte bara så att ordna en mötesserie och samla ihop folk. Först och främst krävs det mycket bön och Herrens vägledning. Sedan får man ju vara beredd på att vi har en fiende som gör allt för att stoppa oss. Djävulen som skickar ut sina andar och demoner för att försöka splittra den gemenskap vi har. En ond makt som gör allt för att försöka ljuga och rådda bort oss som jobbade med mötesserien. Som tur är har Gud satt ihop ett bra team, ett team som håller ihop även då det stormar. Vi har en stark broder med en profetisk gåva som även har gåvan att skilja på olika andar. Den dag då det blåste som värst såg jag inte honom på en stund, men snart var han tillbaka med ett leende på sina läppar och sade att han träffat en bekant ande bakom stugan som han hade kört iväg. Halleluja! Vi har alla en eller flera uppgifter som vi fått av Gud. Att det sedan talas om "smörjelse" och att folk anser att alla har samma smörjelse i och med den Helige Ande så skulle jag nog säga att det är så. Men smörjelsen varierar från person till person och i och med de kallelser och de gåvor man har. Alla är vi olika men tillsammans skall vi komplettera varandra och vara ett. En stark smörjelse behövs nödvändigtvis inte då man sitter för sig själv och söker Gud. Dock är det frågan om en annan smörjelse och nådegåva då man skall be för sjuka, driva ut onda andar och demoner m.m. Allt är fördelat enligt Guds vilja och det är viktigt att fråga Gud var Han vill ha en. Det brukar inte sluta så bra om man i sitt eget kött bestämmer sig för att "det här skall jag göra". Att lyssna och lyda vad Gud säger är A och O. En annan viktig faktor som jag skulle kalla A och O nummer två är kommunikation och organisering bland lemmarna i Kristi kropp. ALLA har en uppgift och den skall alla få ha, ingen skall kunna ta den gåvan ifrån någon annan. Ingen annan än vår Herre, Han som gett oss våra gåvor redan innan vi var födda!
Jag vill tacka alla på FMC för det förtroende jag har fått och för alla som ställt upp och arbetat med det jordiska och praktiska. Ni är värdefulla. Egentligen är det så att vi människor inte alltid förstår att det inte bara gäller de som står framme vid altaret eller de som sköter lovsången som är en viktig del av det hela. De som sköter om underhållet av utrymmen, utrustning och servering är minst lika viktiga. Fastän de inte alltid syns så är de med i spelet och arbetar hårt och bär ett stort ansvar. Alla besökare är en lika viktig del, det är helheten som gör det. Alla är vi ute efter det samma, att prisa, lovsjunga och älska Jesus. Vi ber för de sjuka och de bundna i Jesu namn.
Under dessa dagar upplevde vi massor av kärlek och Danny Neale´s undervisning var fenomenal. Personligen känns det för mig som om jag skulle ha varit på en intensiv kurs och jag har lärt mig massor. Dessutom har inte bara jag fått ett fräscht och nytt möte med Jesus och fått bli
fylld av den Helige Ande. Då den Helige Ande är närvarande och Guds kraft är stark kan vad som helst hända. Helanden, befrielser, skratt, tårar och en massa andra saker som endast är goda. Ingenting ont kommer från Gud. En av de deltagare som var med från första mötet fick ett nytt möte med Jesus och så gott som varje kväll fylldes hon av den Helige Ande och var med och bad för andra människor under förbönsstunderna. En del av kvällarna var hon så fylld av DHA att hon knappt kunde ta sig framåt. En kväll fick hon skjuts med en skottkärra. Det är väl inget fel att skratta och har roligt i dessa kristna sammanhang? Dessutom är de ju helt bibliska. Kolla videon nedan, en videosnutt OBS endast en del av det som ägde rum under dessa dagar.
Det som skedde på Frank Mangs Center var inte heller allt. På fredagskvällen efter mötet var vi ett gäng som begav oss till den lokala puben. Vi tog med oss den Guds härlighet vi bar på och jag ställde mig på scenen för att spela lite rock and roll i mina gamla skor. Aningen rostig körde jag igång med en blues och orden " I woke up this morning..." sedan var det totalt stopp i mitt huvud. Alla gamla texter jag brukade sjunga var borta och nya texter kom från ovan med den Helige Andes kraft. Samma musik som publiken kände igen MEN med ett budskap. Det kändes osäkert till en början. Jag hade aldrig tidigare spelat tillsammans med basisten och trummisen Sami Ontermaa hade aldrig spelat dessa låtar tillsammans med mig. Dessutom hade vi aldrig övat, inte heller någon setlista. Efter en kort stund kände jag mig säker för Gud skötte allt. Jesus stod i fokus och även en del av krogbesökarna fick sig en dos av den Helige Ande. Fysiskt tungt och andligt kände jag att starkt motstånd, jag var på fientlig mark. Dock kände jag mig säker, för segern är Jesus. Jesus är livet och jag är inte ute för att döma någon, jag vill bara uppmärksamma människor att det finns någonting annat i livet än alkohol och droger också och det är något som håller i evighet. En mycket trevlig kväll!
Jag är mer än nöjd med de dagar som var. Inte bara för att de hände saker utan för att jag även hade min familj med mig på Frank Mangs Center. Det var inte igår vi var någonstans tillsammans. Dock kände jag starkt av att jag inte var med min familj fastän de var där. Det var så mycket på gång hela tiden och jag kunde egentligen aldrig koppla av. I alla fall hade vi trevligt och det var skönt att se alla samlade och spela badminton utan nät tillsammans. Dessutom fick barnen se kor och växthus, något som var nytt för dem:)
Nu får jag chansen att vila lite hemma tillsammans med familjen. Ingenting inprickat i kalendern de närmaste dagarna så det är bara att be, söka Gud och fundera på fortsättningen. Det blir en fortsättning, det är säkert. Det som nu har fötts är ännu en "baby" som behöver få mat. Vi är nu en grupp som hittat varandra och vårt mål är att träffas i bön en gång i veckan, med början onsdagen efter midsommaren i Kvevlax Missionskyrka i samband med det traditionella helandemötet där. Är du intresserad av att vara med och tillföra någonting och göra någonting för att nå ut till människorna med budskapet om Jesus Kristus. Att vara med och be för de som är sjuka. Vara med och be för den bundne så skriv till mig på pjb(at)netikka.fi eller kom till Kvevlax onsdagen den 25.6 kl.19:00.
Danny Neale hälsar och tackar för ett gott bemötande och för många underbara dagar. Han kommer tillbaka i augusti och då fortsätter vi med några möten och lite bibelstudier. Senare kommer vi att åka ut och besöka församlingar i olika städer runt om i vårt land och även göra evangelisationsbesök med vårt band. Vi för elden vidare. Elden är Guds och den kommer från ovan, inte från något annat land. Dock kommer inspirationen från olika håll och personligen kommer jag att hämta lite mera inspiration nästa månad. Jag kommer att göra en till resa till USA och denna gång kommer jag att ha förnyade ögon, en helt annan andlig uppfattning och jag vet att då jag beger mig ut för att söka Jesus och få mer av Jesus så kommer jag att få detta och ingenting annat.
Den som vill vara med och stöda / så i det jag håller på med. Bl.a kommer min bok Ur Helvetet till Himmelriket att tryckas på finska under sommaren och jag försöker göra så mycket som möjligt för att vi till hösten skall kunna få en bra enhet som vi skall resa runt med i landets skolor, fängelser, församlingar m.m. Donationer kan göras till konto: AKTIA 497011-28558
Jag är bara en människa och en tokig sådan. Dock på ett sätt som inte skadar någon. Jag är aningen nyfrälst och ivrig, men jag vill bara att Ni alla skall veta att jag lever i ett moln av tacksamhet för det nya liv Jesus har gett mig! Segern är Jesus! Amen!
Frid!
Pontus J. Back
Vasa, 17.06.2008

Anonym
17:54 25.6.2008


Bibeln varnar oss från att fästa vår blick på nåt annat än Jesus. Om vi fokuserar enbart vid tecken, under o helande så förlorar vi vårt fäste på Jesus. Förlorar vi vårt fäste o vår blick på Jesus, trons upphovsman, så kanske vi missar Jesu andra tillkommelse. Vi har heller ännu inte, o kan inte, uppnå full glädje här på jorden, bara först i himlen kommer det ske. Vi sörjer ju alla ofrälsta o sörjer tillståndet som är på vår jord. Gud har gett oss kristna ett ansvar - att vara ljus o salt där vi går fram, att predika evangelium. Men tro handlar inte om att ha bevis (Hebr 11:1)
Pontus J. Back
01:12 20.6.2008


Som sagt, Herren har talat till mig och även till andra. Det intressantaste är att jag får telefonsamtal från människor jag inte känner, men de har blivit uppmanade av Herren att ringa mig.

Gud slutar inte att förvåna mig och för varje gång jag får en bekräftelse att det är Han som ligger bakom så förstärks min tro och jag blir bara hungrigare och hungrigare. NU är det dags att ta på sig bönemössan, för NU är det snart dags att starta nästa mötesserie, som kommer att vara en fortsättning på den som började i Närpes. Hör och häpna, VASA NÄSTA!

Tid och plats meddelas inom kort, men jag lovar Er. Ni kommer att bli överraskade. Inget rambambula och smörjelser, änglar eller folk som sparkar varandra utan enbart JESU KÄRLEK och de mirakel Jesus gör ännu i denna dag! Allt som kommer från Gud är gott. Gud är inte ond, Han älskar oss alla! Fortsättning följer...

Kram!
Pontus
Pontus J. Back
17:38 18.6.2008


Frid!

Gud har talat till mig idag. Halleluja!
Det blir en fortsättning på det hela!
Håll ögonen och öronen öppna, för snart kommer VI att meddela var, när och hur VI kommer att gå vidare!

Välsignade Kramar!
Pontus
www.antell.com
11:13 18.6.2008


ag hade en märklig dröm för några dagar sedan.

Jag såg en himmel fylld av moln, de formade en struktur som såg ut som ramen till en otroligt massiv skyskrapa som fyllde hela himmeln. När jag betraktade den närmare började molnen snabbt forma varelser som liknade demoner. Strukturen av demoner såg ut som en romersk armé när den närmade sig Jorden, den bestod av miljoner eller flere demoner. Människorna som såg formationen började springa undan, en del hoppade i bilar och körde för brinnande livet, andra sprang. Vinden som uppstod framför den annalkande formationen var som en orkan, det blev kaos på jorden.
Vi lever just nu i en tid av snabb förändring, Gud har just startat en världsvid väckelse som kommer att växa i styrka dag för dag. Redan nu har massor av döda uppväckts till liv i olika länder! "Nähä", säger en del, det spelar ingen roll, eftersom undren är ett faktum. Man har läkarutlåtanden och andra bevis att det verkligen har hänt. I Finland har undren knappast nämts på nyheterna ännu, men ute i den stora världen har en del redan varit i massmedia.


Makterna i himlarymden som jag såg i min dröm, är andar som den onde har sänt ut i världen för att motarbeta väckelsen.

Många av dessa andar är sluga som rävar, andra är idioter, men alla har kommit för att så splittring i ett desperat försök att slå ner de som troget kämpar för Guds rike. Det finns tyvärr många "mogna" troende som rycks med i kritiken, som även den är styrd av en ond ande. Man kriticerar bröder och systrar skoningslöst, oftast tragiskt nog baserat på andrahands uppgifter! Andarna drar fram som en stormvind, många kristna syskon kommer att ta stor skada av den meningslösa kritiken. Det är dock satans mål med det hela. Splittring är ett av åklagarens favorit vapen.

Jag hörde en röst som sade: "the hordes of Hell are marching" vilket ungefär betyder "Helvetets flockar är på march". Jag tänker ofta på engelska eftersom jag delvis har växt upp i Australien, det bara blev så. Jag tyckte att det lät bekant, och kom senare ihåg att jag en gång läst en bok The Final Quest av Rick Joyner som handlade om liknande saker. Det är ju ofta så att Gud talar till flere om samma saker så att vi skall bekräfta varandras budskap.
Jag skall försöka förklara andarna för er som aldrig har varit insatta.

Som jag tidigare nämt är dessa andar, fallna änglar som Gud slängde ut ur Himmelriket då satan flippade ur totalt och ville ta över sin skapares roll. Den onde är bara en skapad varelse, men eftersom han har mänskliga drag lät han sig själv bedragas till att tro att han var gudalik. Han blev en legend i sin egen hjärna, därför slog det över för honom och han blev oduglig för Herren JHVH hela Jordens skapare.

Då satan gjorde myteri fick han en spark i ändan och landade på Jorden med sitt patrask. Han är mycket arg, rädd och bitter, eftersom han vet att han har förlorat.
Andarna har ofta namn som beskriver deras läggning, avundsjuka, hat, självömkan, otro, kritik, självgodhet, stolthet med mera. Även kristna kan ha inneboende andar, men de flesta har dem bara omkring sig. Destu närmare Gud man söker sig ju svårare blir det för andarna att hålla sig kvar. En "smord" Kristen är hal som en ål i dessa andars händer, därför kan de inte hålla sig kvar. Det händer ofta att folk skriker till och blir befriade på möten i lovsången eller om predikan är väldigt andefylld. När man predikar om Jesu försoning, då Han gav sitt liv i vårt ställe, blir ofta andarna väldigt irriterade och sticker. De blir nämligen påminda om sitt snöpliga slut, och sånt orkar väl ingen lyssna på.
Det läskigaste just nu är att andarna är så starka att de har lyckats påverka många pastorer och evangelister genom deras stolthet, killar/tjejer som tidigare varit väldigt klarsynta. Dessa har nu ryckts med i en obefogad kritik av Guds utvalda som arbetar troget för Herren.

En del ägnar sig just nu år hårklyveri angående formuleringar av böner och dylikt, helt korkade saker egentligen. Ett dåligt exempel: en av dem påstod att en människa inte är frälst om bönen inte var exakt formulerad efter ett visst bibelställe, detta är ju total nonsens. Om man tror på Jesus, och ber Honom flytta in i sitt hjärta, då är man frälst oavsett vad någon viktigpetter påstår. Det är ju vad som kommer ur ens hjärta som betyder nåt. Det kan räcka med "Jesus kom, förlåt, amen" :-) orden i sig har ingen större betydelse i detta skede, eftersom våra hjärtan är som öppna böcker för Gud. Han ser rakt igenom alla våra tankefoster och lögner. Det finns inget vi kan dölja för Herren, inte ett smack.
Många till synes "respektabla" Kristna har ryckts med i förtalet och kritiken över den nya väckelsen. Eftersom en del av dem känner den Helige Ande, tror de att de har rätt i vad de håller på med. Det är otroligt tragiskt...
En annan ytlig sak som många i Österbotten har problem med är att en del pastorer på god.tv ibland ber folk lägga hänerna på televisionen eller på datorn under förbön. Man stirrar sig blinda på datorn och gör narr av predikanterna. Det handlar ju inte om Finlux eller nåt dylikt, det är ju bara ett sätt för en del att bättre fokusera sin tro. Det är ju naturligvis inte televisionen eller dator som frälsar eller helar, utan om Gud. Om folk håller i dator, vad spelar det för roll?, inte kan man ju göra narr av dem för det. Då är man ju fylld av en äcklig stolthet eller någon annan ande som inte hör hemma i Guds rike.

En annan sak man ofta kriticerar är de som har sett änglar.

Änglar har i alla tider talat till människor, det är inget obibliskt med det, så länge som de inte kommer med någon egen religion eller dylikt. Då är de ute och cyklar. Det finns massor av bibelverser där änglar talar till människor i Bibeln, i bland annat i Moseböckerna, Domareboken, Jeasja, Sakarja, Samuel, Krönikerböckerna, Hosea, Matteus, Lukas, Apostlagärningarna och uppenbarelseboken.

Gud hjälpe oss dårar, vi är alla idioter.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén