Lovsång i Filadelfiakyrkan

Segern är Jesus

ALLMÄNT. Söndagen den 15 juni avslutades mötesserien som ägt rum på Frank Mangs Center i Närpes med en samling i Filadelfiakyrkan i Närpes.

Under de tio dagar som varit har en kärngrupp fötts och vi är ett i Kristus Jesus. Det är nu inte endast frågan om personer som varit med i planeringen eller som arbetat under dessa dagar. En del av personerna i denna grupp är sådana som kommit till mötena och inte kunnat hålla sig borta från dessa utan kommit kväll efter kväll. Riktiga Guds tjänare.
Så här efteråt kan jag inte annat än konstatera att Gud är god. Han har även bekräftat att det vi gjort har varit rätt och att det som skett på Frank Mangs Center har varit till välsignelse för många. Många har frågat mig varför jag valde att ställa mig i Närpes i tio dagar. Själv kan jag inte svara på detta. Det är inte heller mitt val. Som jag tidigare skrivit har jag valt att lyssna mer på Gud än på människor och då jag i all iver och med all inspiration bestämde mig för att inleda en mötesserie så tänkte jag egentligen inte på Närpes. Det bara blev så och jag tror att det var Guds vilja.
Folk från Närpes har i åratal bett om att något skulle ske i Närpes och fram för allt en förändring bland de unga. Det har skett mycket tragiska saker i nejden och folk har verkligen engagerat sig i att sprida Guds ord bland de unga. Dock behövs en förändring och att jag blev kallad till just Närpes är en lång historia som tar mig tillbaka till sommaren 2007. Gud planerar allt in i minsta detalj och har en sådan omsorg om oss så att vi egentligen inte kan begripa det själva. Att alla pusselbitar sedan föll på plats, en efter en är helt och hållet Guds verk. Det finns ingen sådan slump.
Att jag under min omtalade utlandsresa träffade engelsmannen Danny Neale i ungefär 14 minuter är heller ingen slump. Så bygger Gud sin församling. Vi träffades helt enkelt och växlade några ord, bad och bytte kontaktuppgifter, sedan åkte han tillbaka till England. Då jag kom hem hade jag ett kuvert fullt med visitkort och lappar av olika personer som jag hade träffat på min resa. Började med att skriva e-mail till dem alla men endast en hälsning. Något var dock speciellt med den lapp där Danny hade skrivit sina kontaktuppgifter. Jag valde att ringa honom i stället. Helt
och hållet Guds vägledning. Jag mindes att vi sjöng tillsammans då vi träffades och vi fungerade bra tillsammans från början. Jag kände på mig att jag skulle träffa honom igen. Dessutom hade/har vi en gemensam vision: att nå ut till människor med de goda nyheterna om Jesus Kristus. Inte bara till redan frälsta människor utan till de som verkligen behöver ett möte med Jesus.
Det tog inte längre än tio dagar från det att jag kommit hem innan Danny landade på flygfältet i Vasa och vi körde ner till Närpes för att inleda det vi hade diskuterat på telefon och per e-mail. Första mötet var annorlunda. Ingen visste vad som skulle ske och vi hade heller inte någon tidtabell eller något program. Det vi ville var att sätta Jesus i rampljuset och fokusera på Honom. Danny hade ju även en profetia i bagaget som han hade fått i Chicago tidigare i år och i den fanns även Finland med. Att det skulle bli just på Frank Mangs Center i Närpes är en annan story. Jag tror absolut inte att det heller är någon slump.
Man kan väl kalla det hela ett "virr varr" i och med att jag själv tappade kontrollen över allt redan första dagen, innan vi hade börjat det första mötet. Dock kände jag mig trygg i och med att allt var och är i Guds händer. Redan första kvällen skedde stora mirakel och människor blev frälsta av Jesus Kristus. Människor fick ett nytt möte med Jesus och en del blev helade både till det yttre och i sitt inre. Det finns så många, även kristna människor som lever med sorg och smärta inom sig. Det kan vara saker som ligger i det undermedvetna, eller saker som drabbat en under livets gång. En del kan vara utbrända och trasiga. Jesus helar, det är lika sant som att Närpes med omnejd är känd för tomatindustrin. Jesus helar!
Det är inte bara så att ordna en mötesserie och samla ihop folk. Först och främst krävs det mycket bön och Herrens vägledning. Sedan får man ju vara beredd på att vi har en fiende som gör allt för att stoppa oss. Djävulen som skickar ut sina andar och demoner för att försöka splittra den gemenskap vi har. En ond makt som gör allt för att försöka ljuga och rådda bort oss som jobbade med mötesserien. Som tur är har Gud satt ihop ett bra team, ett team som håller ihop även då det stormar. Vi har en stark broder med en profetisk gåva som även har gåvan att skilja på olika andar. Den dag då det blåste som värst såg jag inte honom på en stund, men snart var han tillbaka med ett leende på sina läppar och sade att han träffat en bekant ande bakom stugan som han hade kört iväg. Halleluja! Vi har alla en eller flera uppgifter som vi fått av Gud. Att det sedan talas om "smörjelse" och att folk anser att alla har samma smörjelse i och med den Helige Ande så skulle jag nog säga att det är så. Men smörjelsen varierar från person till person och i och med de kallelser och de gåvor man har. Alla är vi olika men tillsammans skall vi komplettera varandra och vara ett. En stark smörjelse behövs nödvändigtvis inte då man sitter för sig själv och söker Gud. Dock är det frågan om en annan smörjelse och nådegåva då man skall be för sjuka, driva ut onda andar och demoner m.m. Allt är fördelat enligt Guds vilja och det är viktigt att fråga Gud var Han vill ha en. Det brukar inte sluta så bra om man i sitt eget kött bestämmer sig för att "det här skall jag göra". Att lyssna och lyda vad Gud säger är A och O. En annan viktig faktor som jag skulle kalla A och O nummer två är kommunikation och organisering bland lemmarna i Kristi kropp. ALLA har en uppgift och den skall alla få ha, ingen skall kunna ta den gåvan ifrån någon annan. Ingen annan än vår Herre, Han som gett oss våra gåvor redan innan vi var födda!
Jag vill tacka alla på FMC för det förtroende jag har fått och för alla som ställt upp och arbetat med det jordiska och praktiska. Ni är värdefulla. Egentligen är det så att vi människor inte alltid förstår att det inte bara gäller de som står framme vid altaret eller de som sköter lovsången som är en viktig del av det hela. De som sköter om underhållet av utrymmen, utrustning och servering är minst lika viktiga. Fastän de inte alltid syns så är de med i spelet och arbetar hårt och bär ett stort ansvar. Alla besökare är en lika viktig del, det är helheten som gör det. Alla är vi ute efter det samma, att prisa, lovsjunga och älska Jesus. Vi ber för de sjuka och de bundna i Jesu namn.
Under dessa dagar upplevde vi massor av kärlek och Danny Neale´s undervisning var fenomenal. Personligen känns det för mig som om jag skulle ha varit på en intensiv kurs och jag har lärt mig massor. Dessutom har inte bara jag fått ett fräscht och nytt möte med Jesus och fått bli
fylld av den Helige Ande. Då den Helige Ande är närvarande och Guds kraft är stark kan vad som helst hända. Helanden, befrielser, skratt, tårar och en massa andra saker som endast är goda. Ingenting ont kommer från Gud. En av de deltagare som var med från första mötet fick ett nytt möte med Jesus och så gott som varje kväll fylldes hon av den Helige Ande och var med och bad för andra människor under förbönsstunderna. En del av kvällarna var hon så fylld av DHA att hon knappt kunde ta sig framåt. En kväll fick hon skjuts med en skottkärra. Det är väl inget fel att skratta och har roligt i dessa kristna sammanhang? Dessutom är de ju helt bibliska. Kolla videon nedan, en videosnutt OBS endast en del av det som ägde rum under dessa dagar.
http://www.youtube.com/watch?v=dVHzIdSnge8
Det som skedde på Frank Mangs Center var inte heller allt. På fredagskvällen efter mötet var vi ett gäng som begav oss till den lokala puben. Vi tog med oss den Guds härlighet vi bar på och jag ställde mig på scenen för att spela lite rock and roll i mina gamla skor. Aningen rostig körde jag igång med en blues och orden " I woke up this morning..." sedan var det totalt stopp i mitt huvud. Alla gamla texter jag brukade sjunga var borta och nya texter kom från ovan med den Helige Andes kraft. Samma musik som publiken kände igen MEN med ett budskap. Det kändes osäkert till en början. Jag hade aldrig tidigare spelat tillsammans med basisten och trummisen Sami Ontermaa hade aldrig spelat dessa låtar tillsammans med mig. Dessutom hade vi aldrig övat, inte heller någon setlista. Efter en kort stund kände jag mig säker för Gud skötte allt. Jesus stod i fokus och även en del av krogbesökarna fick sig en dos av den Helige Ande. Fysiskt tungt och andligt kände jag att starkt motstånd, jag var på fientlig mark. Dock kände jag mig säker, för segern är Jesus. Jesus är livet och jag är inte ute för att döma någon, jag vill bara uppmärksamma människor att det finns någonting annat i livet än alkohol och droger också och det är något som håller i evighet. En mycket trevlig kväll!
Jag är mer än nöjd med de dagar som var. Inte bara för att de hände saker utan för att jag även hade min familj med mig på Frank Mangs Center. Det var inte igår vi var någonstans tillsammans. Dock kände jag starkt av att jag inte var med min familj fastän de var där. Det var så mycket på gång hela tiden och jag kunde egentligen aldrig koppla av. I alla fall hade vi trevligt och det var skönt att se alla samlade och spela badminton utan nät tillsammans. Dessutom fick barnen se kor och växthus, något som var nytt för dem:)
Nu får jag chansen att vila lite hemma tillsammans med familjen. Ingenting inprickat i kalendern de närmaste dagarna så det är bara att be, söka Gud och fundera på fortsättningen. Det blir en fortsättning, det är säkert. Det som nu har fötts är ännu en "baby" som behöver få mat. Vi är nu en grupp som hittat varandra och vårt mål är att träffas i bön en gång i veckan, med början onsdagen efter midsommaren i Kvevlax Missionskyrka i samband med det traditionella helandemötet där. Är du intresserad av att vara med och tillföra någonting och göra någonting för att nå ut till människorna med budskapet om Jesus Kristus. Att vara med och be för de som är sjuka. Vara med och be för den bundne så skriv till mig på pjb(at)netikka.fi eller kom till Kvevlax onsdagen den 25.6 kl.19:00.
Danny Neale hälsar och tackar för ett gott bemötande och för många underbara dagar. Han kommer tillbaka i augusti och då fortsätter vi med några möten och lite bibelstudier. Senare kommer vi att åka ut och besöka församlingar i olika städer runt om i vårt land och även göra evangelisationsbesök med vårt band. Vi för elden vidare. Elden är Guds och den kommer från ovan, inte från något annat land. Dock kommer inspirationen från olika håll och personligen kommer jag att hämta lite mera inspiration nästa månad. Jag kommer att göra en till resa till USA och denna gång kommer jag att ha förnyade ögon, en helt annan andlig uppfattning och jag vet att då jag beger mig ut för att söka Jesus och få mer av Jesus så kommer jag att få detta och ingenting annat.
Den som vill vara med och stöda / så i det jag håller på med. Bl.a kommer min bok Ur Helvetet till Himmelriket att tryckas på finska under sommaren och jag försöker göra så mycket som möjligt för att vi till hösten skall kunna få en bra enhet som vi skall resa runt med i landets skolor, fängelser, församlingar m.m. Donationer kan göras till konto: AKTIA 497011-28558
Jag är bara en människa och en tokig sådan. Dock på ett sätt som inte skadar någon. Jag är aningen nyfrälst och ivrig, men jag vill bara att Ni alla skall veta att jag lever i ett moln av tacksamhet för det nya liv Jesus har gett mig! Segern är Jesus! Amen!
Frid!
Pontus J. Back
Vasa, 17.06.2008

Kyrkoherden Tom spelar gitarr utanför krogen halv fyra på morgonen
Grabbarna
Vänner
Förbön
Mera från evangelisationen
Evangelisation på Café JP
Mina underbara barn fick vara med på äventyr
Gemenskap och bön