Piensoho och undertecknad

Per och Edward på pingstkonferens

ALLMÄNT. Som bäst pågår den finlandsvenska pingströrelsens sommarkonferens i Vörå. Där träffade jag på de intressanta predikanterna Per och Edward.

Per Hall och Edward Holmberg är båda pastorer som älskar att predika, gärna nånstans ute på missionsfälten. De är båda begåvade med en stor portion humor som gör att det är roligt att tillbringa tid med dem. Jag passade på att fråga vad de tycker om konferensen hittils:

-Ja, vad skall jag säga? Vi skall spela tennis Per och jag, säger Edward och tillägger att budskapet hittils har varit riktigt bra.

-Jag gillar kraft! är Pers kommentar. Han fortsätter med att beskriva att nu skall han gå till sitt rum för att testa eluttaget och få en "boost".

Humoristiska var det. Så långt pingstpastorerna.

Konferensens huvudtalare Niklas Piensoho har hittils haft en väldigt utmanande förkunnelse som väckt många tankar. Han har också en "predikostil" som gör det lätt att lyssna och ta till sig budskapet. Till vardags är han pastor i Filadelfia, pingstkyrkan i Stockholm, som är en av Europas största församlingar. Undertecknad hade förmånen att äta tillsammans med Piensoho och kan intyga att det är en ödmjuk och bra kille.

Konferensen fortsätter nu över helgen och ikväll ordnas det första nattmötet (ungdomsmöte) så då passar det speciellt bra för ungdomar att komma. Caroline Virtanen, ursprungligen från den vackra staden Jakobstad, men numera storstadsbo i Helsingfors, kommer att predika.

Vi återkommer med fler rapporter.

Mycket folk i alla åldrar
Edward och Per på kvällsmöte