Dataspel

Skönt grillparty hos Fredrik och Elin

ALLMÄNT. För att fira sommarens och Fredis födelsedags ankomst bjöd Fredrik "Fredi" och Elin Liukkunen några polare till sitt hem i Kilo, Esbo, den tredje juni 2009. Att Fredi skulle fylla nästa dag var oannonserat, men flera kom ändå ihåg att uppvakta honom.

Som husbonde skötte Fredi grillningen och gästerna fick själva ha med grillbart medan huset bjöd på smaskiga sallader, såser, dricka och glass. Att man fick ha med grillbart utnyttjade Tomas Forsbäck till max. Trots att han kom ensam i sitt sällskap hade han med en hel grisfilé och ett paket kassler.

Fredi grillade på två grillar för att allt kött skulle rymmas. Här hände nog ett omvänt fem bröd och två fiskar-under. Alla de nästan tolv korgarna med kött tog nämligen slut. Men det gjorde inget, för alla var mätta.

Innan maten bad dock gänget för en svårt sjuk liten pojke, under ledning av Maria Åsvik.

Flugan Singstar kommer att hålla i sig länge ännu, åtminståne om man såg hur ivrigt först Marias och Andreas barn sjöng Abba-låtar. Sedan blev det de vuxnas tur och de sjöng med minst samma intensitet.

Nyheter som diskuterades på grillpartyt var att Maria och Andreas kommer att flytta till österbotten, till en mysig gård utanför Vasa. Barnen jublade!

Grillpartyn är bra, men helt för sällan. Tack för en fin kväll.

Isabela
Ein
Maria och Andreas
Tatte
Singstar-sång
Juni och Christa
Elin
Andreas och Christa sjunger finska låtar, mycket vackert!
Juni och Fredi
Thomas
Elin
Andreas
Andreas
Fredi
Fredi bokstavligen tänder grillen