Illustrativ bild: Mikaela ber

En dröm

ALLMÄNT. Det kan börja med något som du tycker låter knäppt, en tanke som inte vill släppa dig. Något som gnager inombords och vill ut. Tanken kanske inte låter klok och du vet bara inte om den är från Gud eller inte. En vision, en dröm, en tanke. Det att drömmen inte låter klok är i sig varken ett tecken på att den är från Gud eller att den är från dig själv.

Du tvekar och undrar: vad är detta? Ibland går du och antingen stärks du i din tro att det var Herrens idé och det styrker dig att gå vidare. Eller så märker du bara att det inte var det. Men det är inte farligt heller. Herren är med då också.

Hur kan man då veta skillnaden på "rösterna" inom en? Tror att svaret är i Ps 46:10 "Bli stilla och besinna att jag är Gud". Speciellt om det gäller ett större beslut, är det viktigt att stilla sig inför Herren och låta honom visa vad som är rätt.I umgänge med Gud tror jag man blir mer och mer lyhörd till att lyssna på rätt tankar. Ett tecken som följer ett rätt beslut är känslan av frid och glädje, inte ofrid och ångest. Glädje är något som Jesus nämner många gånger, t,ex, Joh 15:11.

Ibland gäller det bara att gå, såsom Jesus bad lärjungarna hämta en åsna för honom att rida på (Mark 11). Andra gånger är det viktigare att vänta förrän man handlar (Apg 1:4).

Att lära sig skilja mellan tankarna är en del av helgelsen, att skärpas i insikt om Guds vilja. Det kan vara en hel process i sig där Gud vill ge oss nya synvinklar.

vilken väg?

vilken tanke?

vilken dröm?

Mästare

visa

rätt väg

rätt tanke

rätt dröm

GLÄDJEN! :)