Sjukt god och billig mat!

Singapore och Kuala Lumpur, Malesien

ALLMÄNT. Åter två ställen som jag inte tidigare besökt måste jag få bortstrukna från listan. Singapore har alltid på grund av sin omtalade renlighet fascinerat mig, och jag måste ju bara med egna ögon ta reda på om det verkligen är sant att det är så städigt och sterilt där. Till min stora överraskning (och nästan shock) stötte jag faktiskt på några fimpar och skräp på gatan -dock inte i kärncentrum, utan i Little India- och förstås var det inte så sjukhussterilt som jag nästan föreställt mig! Hehe.

Lilla Singapore hade en vacker arkitektur med både äldre och väldigt moderna byggnader. Bland annat Esplanade -Theatres on the Bay-byggnaden är en fantastisk och rolig byggnad som ser ut som en jättelik frukt eller djur med taggar!

The Merlion som är en korsning mellan ett lejon och en fisk eller sjöjungfru -därav namnet “Mer” från Mermaid och “Lion” för lejon. Killen på mitt hostell berättade att den uppkommit för att han som först kom till Singapore (“staden av lejon“) trott sig se lejon där, och för att staden är en viktig hamnstad, därav fiskkroppen.

Mängden av saker man inte får göra i Singapore är nästan lite skrattretande, men samtidigt ganska finurligt. Till exempel att äta och dricka i metron är förbjudet, fiskning på de flesta ställen, cykling på många ställen och så vidare. Jag sparades som tur av en cirka 250 euros böter, då jag som tur råkade märka att man inte får dricka i metron, just när jag var på väg ner med en Starbuck’s! Huh! Men jag som alltid tuggar på tuggummi hade också tur att inte bli upptäckt för det, eftersom tuggummi är totalförbjudet där! Skyddsänglar? ;)

Att åka över till ön Sentosa var som att åka till en oas mitt i storsaden. Där fanns mysiga stränder och grönområden, och en massa turistattraktioner.

Efter att ha vistats i lyxiga och rena Singapore, var det nästan som en shock att komma till Kuala Lumpur, som var riktiga motsatsen. En ganska typisk asiatisk stad med både slumområden, en massa människor och handel överallt, men också områden med skyskrapor och andra lyxiga byggnader, och då tänker jag ju främst på the Petronas Towers som verkligen tar priset av de lyxiga byggnaderna jag någonsin sett. De är verkligen ståtliga och det verkliga landmärket för Malesiens huvudstad!

Jag gjorde en endagdtur där vi åkte omkring för att se några viktiga turistattraktioner, såsom Batu Caves, samt åkte till en elefantgård, där vi bland annat fick mata elefanterna och rida på dom. Elefanterna var härligt söta och sympatiska som alltid!

I Malesien fick jag äta så übergod mat och den kostade ingenting! Man fick en stor portion huvudrätt för cirka två euro! Ack så härligt!

Åter igen en underbart fin resa och jag tackar Gud för hans beskydd och trofasthet!



Handväskan e allti me! ;)
Matdags
På väg på tvätt
Lååånga ögonfransar
Charmfant
Mata mig!
Törstig
Polare
Gummiträd
Inne i grottan
Eviga gottegrisar
272 trappsteg
Batu Caves
Det var nära ögat!!!!
By night
Härligt färggrannt mästerverk
En lite större variant av the Merlion
Åka linbana till Sentosa
Swissotel -det högsta!
Photoshoot på G -någon känd modell?
Inte en vinkel missad!
Lejon- och fiskhybriden
Den nya "DNA-bron" under konstruktion
Panorama
The Merlion
Taggigt värre
Robert's Coffee i Singapore!!?? :)
Singapore Flyer
Byggubbarnas siesta
Esplanades taggar
Alltså SGD1000, ca 500€
Roliga statyer
Handelsmän
Singapore
Gåva från Thai
The Petronas Twin Towers