Ulf och jag utanför församlingen Basunen i Bro, Stockholm i september 2009. I bakgrunden Ulfs motorcykel med V8 motor på flera tusen kubik.

Bikerpastorn Ulf Mannebäck på väg till Finland

ALLMÄNT. Den som har hört Ulf Mannebäck vittna om sitt liv eller predika har också hört att han har rötterna i Finland. Nu är Ulf på väg till Finland igen för att predika Guds ord och skapa nya kontakter inom biker- och motorfolket.

Ulf Mannebäck, även känd som "bikerpastorn" har ett brokigt förflutet med en turbulent uppväxt. Missbruk kom även att prägla hans liv men som Ni säker förstår så träffade även Ulf sin frälsare Jesus Kristus. (läs Ulfs vittnesbörd bland de tidigare artiklarna här på mickelsson.net)

Undertecknad har hört och sett Ulf förkunna under ett flertal tillfällen och jag skulle kunna beskriva Ulf som litet av en andlig fadersgestalt för mig. Han har en väldigt sund och biblisk attityd då han förkunnar Guds ord och är mån om att vi håller oss till det som står i Bibeln. Han har en stark smörjelse och är ledd av Den Helige Ande, vilket tydligt både märks och känns då Ulf lägger händerna på en under personlig förbön. Dessutom är han rolig.

Nu drar Church on Wheels igång verksamheten i Finland och Ulf kommer på en liten turné där han besöker en rad församlingar samt ordnar ett informationstillfälle för de Kristna mc- och american car klubbarna. Därav en orsak till namnbytet från Biker Church till Church on Wheels. Ulf säger att vi vill även hitta en gemenskap bland "raggarna" och vad vore bättre än att umgås kring Jesus i stället för att supa och knarka.

Vad är Church on Wheels vision?

Runt om i Europa finns det ett starkt engagemang bland kristna klubbar, kyrkor och organisationer för att samla Motor-folket. Det sker i form av Motor-Gudstjänster, konserter och andra arrangemang. Fortfarande finns det dock många som inte har hittat någon klubbtillhörighet, och som står ganska ensamma.

Med Church On Wheels Europe har vi velat samla och hjälpa privatpersoner, klubbar och andra intresserade att hitta en tillhörighet,

genom att vi visar de organisationer och klubbar som finns att ansluta sig till.

Church On Wheels Europe är alltså inget mål i sig, utan ska ses som en service för både klubbar, privatpersoner, kyrkor och andra, att hitta sin plats i Motor-utbudet.

Samlingsnamn för Motor-folket

Vi har också velat ge den kristna Motor-kulturen ett samlingsnamn, ett sorts arbetsnamn, där människor känner igen sig och vet vad det handlar om, när namnet nämns. Som ett sorts varumärke som står för kristen livskvalitet. Vi tror att dom flesta människor, kristna, såväl som ickekristna, genast förstår vad det handlar om, om man använder ordet Church On Wheels Europe .

Vår önskan är, att vart man än reser i Europa, ska man kunna gå in och titta på Church On Wheels Europe hemsida och få information om de aktiviteter som finns bland kristna klubbar i just det landet man ska resa till.

Dessutom har vi följande målsättning med Church On Wheels Europe :

*Att se till att Guds ord kommer ut till Motor-folket.

*Att arbeta med media, för att få ut det kristna budskapet, genom att berätta om de olika aktiviteter som finns bland det kristna

Motor-folket.

*Att hjälpa kyrkor att arrangera Motor-Gudstjänster, genom att förmedla musikgrupper pastorer och

lekmannapredikanter.

Våra tjänster som vi erbjuder Motor-folket såväl enskilda och klubbar.

*Biker gudstjänster

*Själavård

*Krisgrupp

*Vigslar

*Barnvälsignelse

*Begravningar (Själva Gudstjänst och jordfästning)

Vi har flera pastorer i Church On Wheels Europe som ställer sin tjänst till förfogande. Hör gärna av dig till oss för mera information. Nu drar vi igång även i Finland säger Ulf Mannebäck och påpekar att det är dags att göra nya Biblar med personliga vittnesbörd och information om alla Europeiska klubbar på svenska, finska, engelska och eventuellt spanska.

Church on wheels - On the road for Jesus i Finland 2009

4.10 Metodistkyrkan, Vasa kl.11:00

(Gudstjänst)

7.10 Missionskyrkan, Kvevlax 19:00

(helandemöte)

8.10 Kaskö församling, Kaskö 19:00

(förbönskväll)

9.10 Missionskyrkan, Nykarleby 19:00

(raggar och förbönskväll)

10.10 Informationstillfälle för de Kristna klubbarna på Frank Mangs Center i Närpes kl. 17:00. Anmälningar till: pjb@netikka.fi Klockan 19.00 ordnas det en gemenskapskväll för allmänheten.

Läs Ulfs vittnesbörd här:

http://www.mickelsson.net/era/?p_userid=116〈=&show=7867&nmp=&p=Nyheter

Artikel om Ulf och Church on Wheels:

http://www.churchonwheels.se/swe/images/mcpastor_motorexpo.jpg

Church on Wheels hemsida:

http://www.churchonwheels.se

Ulf i Hjo Pingstkyrka i augusti 2009.
Ulf predikar på Kristen mc-träff i Hjo i Sverige, augusti 2009.
Ulf och Ambassadör Israel Stenman vid Frank Mangs Center sommaren 2009
Ulf och Ambassadör Israel Stenman vid Frank Mangs Center sommaren 2009
Ulf på två hjul i Ståbacka, Närpes. I bakgrunden Frank Mangs hemgård.
Ulf predikar på Frank Mangs Center på MC-Gudstjänsten sommaren 2009.
Ulf predikar på Frank Mangs Center på MC-Gudstjänsten sommaren 2009.
Ulf och Reijo Ruotsalainen från Gospel Riders. I bakgrunden trummisen Sami Ontermaa
Stefan Sigfrids, Ulf Mannebäck och Sebastian vid musiccafe i Kvevlax, sommaren 2009.
Ulf i Elimförsamlingen i Kvevlax, sommaren 2009
DU! Jesus älskar dig!