Marie på Kuba 2008

Maries liv ler och hon med det

PERSONEN. För att hedra Marie Christenssons födelsedag så publicerar Mickelsson.net en intervju som hon ställde upp på igår!

Hur tänker du fira födelsedagen?

Ja, det blir en vecka på stranden och i öknen i Tunisien.. fast själva dagen går nog åt till att packa och städa!

Du kommer snart att flyga på himlen som flygvärdinna! Berätta om dina planer och vad som fick dig att bli det.

Flygvärdinna var mitt drömyrke när jag var i 7-årsåldern. Jag älskar att resa och att komma i kontakt med människor med olika språk och kulturer, och har också studerat språk och kultur i fyra år utan att riktigt veta vad jag egentligen ska göra med utbildningen. Jag har jobbat med översättning en del, men har kommit fram till att det är lite för enformigt att arbeta med på heltid. Jag längtade efter ett mer omväxlande och människonära jobb och plötsligt slog det mig: kanske det är flygvärdinna jag ska bli trots allt, åtminstone för tillfället. Så jag sökte mig till branschen, kom in på en kurs och stortrivdes. Jag tar det som ett tecken på att jag är på rätt plats. Jag räknar med att flyga i åtminstone ett par år men man vet ju aldrig, jag kanske fortsätter studera senare..

Det låter bra, så man kan säga att livet ler och du med det?

Det kan man absolut!

Hur många språk talar du riktigt och med vem?

Det beror på hur man räknar.. om norska och svenska är skilda språk talar jag fem språk och har begränsad kommunikationsförmåga i ytterligare tre. Jag talar med människor, mig själv och Gud, på det språk som är mest naturligt eller användbart i situationen. I Tunisien vill jag tala franska.

När märkte du att du var en hejare på språk?

Oj, säkert när jag var typ fem och visade mina skrapsår till en tant på gården och sa "katso, minä olen rikki" :P

För mig är det viktigast att kommunikationen fungerar, att budskapet kommer fram. Det finns säkert en hel del verkliga språkexperter som skulle förfära sig över mina ibland vårdslösa formuleringar.

Du tjänar i församlingen som lovsångsledare. Har du andra hemliga uppgifter du gärna också skulle göra?

Inte någon speciell uppgift i sig, men jag skulle gärna göra allt jag gör för Gud, om jag än tolkar, sjunger, dansar, serverar kaffe eller evakuerar ett flygplan. Den hemligaste uppgiften jag har haft var nog att smuggla Biblar, det skulle jag inte ha något emot att göra igen. ;)

Nämn någon person som du har som förebild

Jesus

Vilken är din favoritsport?

Att idka: dans, simning, aerobic. Att se på: fotboll.

Hur blir man bäst på sångspelet Singstar?

Man kör på den enklaste nivån och bryr sig inte om att försöka artikulera texten; man bara öppnar munnen, sjunger "aaa" och följer den blåa linjen. Man behöver bara se till att man håller ut tillräckligt länge och hamnar inom ett halvt tonsteg från den utsatta tonen, på "easy" räknas det inte som falskt. :) Fast det är fusk.

Har du några andra spel du kan rekommendera?

Dansmatta och ett kortspel som heter Bohnanza.

Du gillar alltså inte Battlefield eller Call of Duty?

Nå.. jag brukade spela allt möjligt med min kusin när jag var yngre, men jag minns faktiskt inte om jag har testat någondera. Kanske det är bäst att jag inte uttalar mig förrän jag vet med säkerhet vad jag pratar om!

Favorit syster? Elin (visst menar du biologiska systrar?)

Favorit brorsa? Callis (jag måste väl säga så för annars får jag på käften :P)

Någon pojkvän? Inte favorit-pojkvän? :O Nej, det har inte sagt "klick" ännu.

Har du någon hälsning till Mickelsson.net läsarna?

Njut av våren och värmen, var tacksam för allt gott du har och om du inte ser det så öppna ögonen! Och flyg gärna med Blue1 i sommar! ;)