Popkungens arv

ALLMÄNT. Michael Jackson lämnade ingen oberörd och inatt blev han en legend. Hans kamp varade i 50 år och killen förblev älskad, ifrågasatt och oförstådd. Enligt amerikanska nyhetssidor avled Michael nyss i sviten av en hjärtattack.

Michael fick aldrig en riktig barndom, utan han jobbade med den populära gruppen Jackson 5. För att kompensera sin försvunna barndom byggde han under sina rika dagar nöjesgården Neverland. Ett privat och lyxigt Puuhamaa för hans gäster.

Hans hud har sysselsatt många diskuterare och förklaringar från vitiligo till omfattande hudtransplantationer har erbjudits. Hans barn är dock ljusa, precis som han själv var sista halvan av sitt liv.

Hans kärlek för barn har också varit föremål för heta diskussionsämnen. Michael har uppgett att han känner sig mest älskad just av barn. Michael blev stämd för pedofilibrott, men befriad. Under rättegången hamnade han i en ekonomisk knipa och knipan skulle han ro ur genom en omfattande konsertserie som skulle börja i juli i år. Konserterna blev först uppskjutna och nu blir de aldrig av. Michael Jackson sade något överraskande om konserterna att "This is it", "det här är den sista ridån". Michael, varför sade du inte mer?

Mycket har sagt om Michael, men det som borde diskuteras mest är hans musik och hans dans. Michael sjöng som en ängel och dansade som en dröm.

Elvis var kungen av Rock'n Roll och Michael kungen av Pop. Kvar är bara Jesus som är kungarnas kung. Vila i frid Michael, tack för din musik!

Några av Michaels hits:

Beat It

Thriller

Billie Jean

Bad

Man In The Mirror

Smoth Criminal

Dangerous

You Are Not Alone

Black And White

Don't Stop 'Til You Get Enough

The Way You Make Me Feel

Dirty Diana

Jam