Jode och Tomas utanför ena minibussen

Team Actions sommargäng åker iväg idag

ALLMÄNT. Sexton ungdomar tar missionsbefallningen på allvar när de åker iväg idag 30 juni 2009 mot Sverige för att fortsätta till bland annat Belgien, Polen och Kroatien.

Undomarna åker på Team Actions sommarteam. Missionsbefallningen går ut på att sprida evangeliet på uppdrag Jesu egna talade ord (gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen, Mark 16:16). I praktiken åker de sommarteamet iväg med två minibussar för att komma tillbaka nästan en månad senare, 29 juli.

Teamet leds av Tomas Forsbäck, Anders och Julia Olin, Jode Witick och Emilia Hytönen.

- Jag ser så fram emot att åka. Tänk att få göra det jag allra helst vill göra i mitt liv, berättade Emilia om sina tankar inför resan. Resan blir Emlias tredje.

Teamarna har redan genomgått en kurs i undervisning och också praktisk evangelisation på hemmaplan i Finland också.

Elin Hjortman, är för andra gången med på Team. Förra gången åkte hon med Team Action till Spanien.

Vilket sätt fungerar det bäst för dig att nå människor?

- Jag vet inte om det bästa sättet, men via musiken är ett väldigt roligt sätt. Ett annat sätt är när människor ställer frågor till mig. Jag är inte så bra på att diskutera så där bara, men ibland går det också bra!

Hur kom du på att åka?

- Jag var med för två år sedan till Barcelona. Det var inspirerande och då ville jag åka igen. Nu upplevde att Gud sa de det till mig. Väldigt starkt.

På Team Actions hemsida står det att priset var 790€ och det är ett mycket generöst pris för en månads resa, om än man får betala för en del av maten under resorna själv.

- Ha en härlig tid och njut av att leva livet, hälsar Mickelsson.net redaktionen.

Artiklar från resan kommer sannolikt att läggas ut på http://teamaction.org .

Elin Hjortman, en av teamarna
Ledarna för teamet: Anders, Julia, Tomas, Emilia, Jode