Öppna dina armar och ta emot DIN kram från Gud! Han älskar dig och vill använda dig i DIN vardag!

Gud ÄR stor!

ALLMÄNT. I min dagliga vandring med Jesus märker jag hela tiden att Gud är verklig och att Han ÄR stor. Några korta, enkla och personliga tankar.

Det finns människor som tror på Gud och sedan finns det även de som väljer att inte tro på Gud. Oavsett vilket vittnesbörd vi presenterar eller visar upp dokumentation på saker Gud HAR gjort så väljer tyvärr en del människor att inte tro på Gud. Dessa tror i stället stenhårt på att då de fyller en lottorad och lämnar in den att de skall bli rika samt att lampan i kylskåpet slocknar då man stänger dörren. Men då man talar om Gud så är Han inte lika sannolik eller självklar som det som är av världen. Vad skall vi som Kristna göra för dessa människor? Jo, fortsätta vittna om Jesus och fortsätta att berätta hur stor Gud är!

Hur stor är då Gud?

Jag tror att det inte finns några begränsningar för hur stor Gud är. Han är allsmäktig och har allt i sina händer. Ofta strävar vi till att springa efter stora tecken och under men blir allt för ofta besvikna då dessa inträffar så sällan. Varför? Jo, kanske för att vi ber om saker som är enligt vår vilja men inte Guds vilja. Guds tankesätt är helt och hållet annorlunda än vårt mänskliga tänkande. En annan spekulation från min sida är att vi har blivit andligt blinda och döva.

Gud är mycket större än vad vi kan göra Honom till och personligen har jag märkt att Han bara blir större och större då jag upptäcker alla "småsaker" Han gör i min vardag. Han vägleder mig hit och dit. Jag får träffa olika människor och jag får känna av att jag ÄR älskad. Gud bryr sig om dig och Han älskar verkligen dig. Jag vill uppmuntra dig till en daglig bön, varje morgon, där du ber om att Han skall öppna dina ögon och öron så att du kan se och höra vad Han ser och hör och så att du kan se och höra vad Han gör mitt framför näsan på dig.

Jag tar ett par exempel:

Det är söndag och jag skall skjutsa min familj till mina svärföräldrar. Bensinen börjar vara slut i bilen och jag är i behov av att tanka. Jag har samma morgon överlåtit min dag i Guds händer och jag stannar inte upp på den första eller den andra bensinstationen trots att tanken är tom. Jag väljer att köra till den bensinstation där jag försökte tanka bilen kvällen innan men automaten var trasig. Ur det värdsliga perspektivet skulle bensinen kanske inte ha räckt hit och jag skulle ha kommit ihåg att sedelautomaten var ur funktion tio timmar tidigare och det är söndag då inte alla servicemän är i farten.

Oavsett vad som sker i världen är min dag i Guds händer och han vill att jag först släpper av min familj och leder mig iväg till den plats dit HAN vill att jag skall åka. Väl framme träffar jag en man som är i behov av skjuts. Vi kör först in till staden och köper lite bröd, för mannen är hungrig, sedan kör jag hem honom och denna korta tur leder till en timmes samtal och hans problem och om hur Jesus kan frälsa, hela, befria och upprätta denna man från sina problem och sin synd.

Ett annat exempel är då jag en kväll var ute och körde med min son så åkte vi i en riktning vi normalt inte åker. Jag vet egentligen inte vad vi gjorde åt det hållet, men det var någonting som drog. Det var mörkt och blåsigt ute. Jag ser en man som har fått motorstopp och väljer att stanna och fråga om han behöver hjälp. Nej, säger han först men jag får honom övertalad om att vi kan skjutsa honom från plats A till plats B för att hämta den utrustning han behöver för att få ordning på sitt tekniska problem. Det är en rätt bra bit att köra och under bilfärden börjar vi samtala. Mitt i allt säger mannen till mig att han vill berätta någonting. Ok, säger jag och mannen berättar om att han har ångest, är deprimerad och har varit intagen på mentalsjukhus i två veckor på grund av hans sinnestillstånd. Åter igen får jag vittna om Jesus och att Gud är så stor att Han kan ta hand om även denna mans ångest och depression. Halleluja!

Vart jag vill komma med det här är att vi måste inse att Gud ÄR med oss hela tiden och att HAN leder oss dit HAN vill att vi skall gå. Jag vill bara uppmuntra Er att vara lyhörda och att tänka på Er nästa minst lika mycket som Ni tänker på Er själva. Som det står i Jakobs brev är tron död utan gärningar och i Apostlagärningarna 2:36 står det så här:

"För er först och främst har Gud låtit sin tjänare träda fram, och han har sänt honom för att välsigna er genom att vända var och en bort från sina onda gärningar."

Vad är då motsatsen till våra onda gärningar? Jo, de goda gärningarna vi gör för andra. Våga gå ut och vara dig själv och visa att du älskar andra lika mycket som dig själv. Var frimodig och gå tala till den som sitter ensam på gatan. Du kommer att få se hur stor Gud är och att Han välsignar just dig för att du skall vara till välsignelse för andra. Det är då det finns en balansgång i denna process som vi märker hur stor Gud egentligen är. Alla under, tecken och mirakel finns mitt framför våra ögon! Det är bara dags att vi börjar se dem!

Se på alla vackra färger och kontraster som Gud har skapat!
Hur stor är Gud egentligen?