Hanna Djupsjöbacka ansvarar bland annat för barnpassning

Action 2009: På djupet med Gud

ALLMÄNT. Mycket musik och en djupare längtan efter Gud. Det vill Action ge sina besökare den 15-18 oktober. I år är temat ”Deeper”.

– Vi vill inte ha en ytlig tro. Gud vill komma på djupet i våra liv, säger Tomas Forsbäck som är ungdomspastor i Filadelfiakyrkan, Helsingfors.
Den intensivaste planeringen inför konferensen håller på som bäst. Talarna och banden är bokade och workshopparna under arbete. I år står Andreas Nielsen från Hillsong Church Stockholm för undervisningen.
– Det är spännande att få besök från Hillsong, vi tror att de har mycket att ge, säger Tomas.
Speciellt för årets konferens är de många musikinslagen. Ett band från Hillsong Stockholm kommer förutom att hålla en konsert också att delta i lovsången och leda en workshop. Andra artister är Andreas Forsberg och rapartisterna Soulproof från Lojo. En nyhet är miniscenen, med olika uppträdanden efter mötena.
Hanna Djupsjöbacka sitter med i planeringsgruppen för Action och kommer bland annat att ansvara för barnpassningen. Hon har stora förväntningar på vad Gud vill ge.
– Temat ”Deeper” har vuxit fram från olika håll och jag tror att det är något som ligger på Guds hjärta. Jag tror att han kommer att möta var och en på det sätt som den behöver just nu. På just ett djupare sätt.
Enligt Tomas är Action en helg både för de unga som vill ta tron mer seriöst och för dem som är nyfikna på tro.
– Action kommer att väcka en hunger och längtan att vara med och bygga Guds rike, även för den som är ung. Det är också våra gäster från Hillsong med och förmedlar.
Speciellt välkomna är de som inte varit på Action förr.
– Kom med från Kokkola! Det är min personliga hälsning, säger Tomas och sänder en vink till församlingen Ny start.
En buss åker till konferensen från Österbotten och logi ordnas för den som behöver. Mera info finns på Actions webbplats, där du också kan anmäla dig.

"Kokkolabor", dvs karlebybor är speciellt välkomna, enligt Tomas. Här är några som var med förra året.
... och samvaro kan man räkna med (arkivbild från Action 2008)
Mycket musik (arkivbild från Action 2008)
Tomas Forsbäck med Anna-Sara
Arkivbild: Action 2008