Stå inte bara och stirra på vad som händer

En rättfärdig människas bön

ALLMÄNT. Putin, Anna Politkovskaja, Nordkorea. Lämna läktaren och börja be!

"Först av allt uppmanar jag till bön och åkallan, förbön och tacksägelse för alla människor, för kungar och alla i ledande ställning, så att vi kan föra ett lugnt och stilla liv på allt sätt gudfruktigt och värdigt. Sådant är rätt och behagar Gud, vår Frälsare, som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen." Tim 1:1-4

Vi får dagligen reda på olika händelser som spelar en stor roll för hur vår morgondag kommer att se ut. Atombombskrisen i Nordkorea, terrorismen, Putins besök till Finland och mordet på Anna Politkovskaja är några exempel. Vi inser dock inte alltid allvaret i de olika händelserna utan nyheterna blir något som är så vanligt att vi oftast inte reflekterar desto mera över de olika händelserna som utspelar sig rakt framför näsan på oss.

Som kristna sitter vi alltför ofta enbart på läktaren och ser på. Gud har ändå inte lämnat oss att sitta och se på utan vi har kan påverka genom bön. Kom ihåg att "Mycket mäktig och verksam är en rättfärdig människas bön" (Jak 5:16).

När bad du senast för den politiska situationen som vi har i världen idag?