Runar

Bra Keswick möte

ALLMÄNT. I Andreaskyrkan i Helsingfors avslutades på lördagen Keswick-mötesserien med Runar Eldebos predikning om församlingen.

Det lönar sig att lägga namnet Runar Eldebo på minnet. Han låter sina åhörare gripas av det han har att säga.

Liksom många internationella förkunnare byggde runar upp sitt tal med en mängd mindre historier. Runar minnesvärda historier handlade om hur liv förvandlas och hur församlingar jobbar. Runars förebilder finns i USA. Gospelmöten, countrymöten, kostym-klass-möten: "Finns det något vi inte kan för Jesus?", frågade sig en country-pastor av Runar.

Runar betonade att Jesus bor i oss, inte i mig i singularis. Vi är Kristi kropp på jorden. Enligt nya testamentet är individen en lem, lemmar bildar en kropp: Kristi kropp. Runar berättade också historier om hur församlingar som engagerat sig i omgivningens problem börjat att blomstra.

Runar berömde också His Master's Noise-kören, som bidrog med fem sånger för kvällen:

- Jag tror det är det bästa ni kan vara med om när ni står och iklär er evangeliets ord med er sång.

Runar uppgav att han inte har några predikningar på internet, men enligt mannen på gatan kan ingen text eller ljudfil ändå med rättvisa återge Runar.

Mötet avlutades med förbön och lovsång. Redaktionens tips: Håll utkick efter kommande Keswick möten! Till höger finns några kändisar som Mickelsson.net lyckades fånga efter mötet.

Pastor Henrik Nymalm
Malin Mårtens och Fredrik Hanstén
Christa och Kristina Fernström
Runar med Jan och Daniel Tuner
Runar Eldebo predikar