Johan (arkivbild)

Johan och Lotta Forsbäck hälsar från flyget till Australien

ALLMÄNT. Johan och Lotta flyttar till Hillsong, Australien, var de skall gå på bibelskola i mellan ett till tre år. Paret gav intressanta svar på frågor till Mickelsson.net.

- Vart skall ni, när och hur länge?
Vi åker NU, 8.7 klockan18.15 :) Vi åker till Australien, Sydney, Hillsong International Leadership College. Vi vet inte ännu med säkerhet hur länge vi stannar, men de handlar om 1-3 år. Vi har tänkt ta ett år i taget.
- Ni båda har varit väldigt väldigt duktiga som lovsångsledare. Är syftet med Hillsong också för er att få en djupare insikt i lovsång eller är det också andra områden i undervisningen som lockar?
Vi gillar och värdesätter att lovsång är en så stark del av församlingens gudstjänstliv i Hillsong, men det är nog inte därför som vi valt att åka dit. Vi har båda länge längtat efter att utrustas växa och gå en skola med tydlig inrikning för det, och vi har funderat hit och dit och bett över det. Att det blev Hillsong förvånar oss tom eftersom vi inte önskar åka till ett ställe bara för att det är "coolt eller hippt"... Det som attraherade oss i församlingen och skolan är den moderna och fräscha kulturen, deras bibelförankring, samhällsengagemang och deras hjärta för att nå människor. Skolan har åtta olika inriktningar, Johan kommer att studera "pastoral leadership" och Lotta "music and worship". Undervisning i Bibeln, ledarskap och kristen tro är gemensam för alla linjer.
- Hur kom ni på idén? Varför bibelskola för en som redan varit pastor i så många(hur många?) år?
Vi har båda haft en längtan att gå vidare, och nu var det praktiskt möjligt och det känns som rätt tid. Att tjäna Herren handlar också om att växa som person och att utrustas. De fem gångna åren som jag, Johan, arbetat som ungdomspastor i Fila har varit intressant, utmanande och lärorikt. Men det känns viktigt ha perioder för att studera ordet, se mer av Guds rike och få perspektiv samt att växa.
- Har ni fått tecken eller bekräftelser, eller har ni mera känt att det är rätt?
Vi tog beslutet först då vi både känt en inre frid och stor glädje över att få åka just till Hillsong. Vi hade båda på var sitt håll en tydlig upplevelse av Guds tilltal, framför allt vad gäller stället att åka till. Det i sin tur har varit ett resultat av bön att komma rätt. Det slutgiltiga beslutet tog vi så sent som efter påsken i år.
- Vem hade svårare att säga ja till flytten?
Det var lätt att säga "ja" till flytten, men svårare att lämna familj och vänner, tycker Lotta. Det som ändå gjorde det ganska lätt var att vi båda drömt om att få åka iväg någonstans. Men de finns ju Skype med videoöverföring... :D
- Vad var det som tog mest emot och vad var mest lockande i beslutsprocessen?
I beslutsprocessen har inget varit särskilt jobbigt. Beslutet att åka till Hillsong togs först då vi båda i egen takt och hade fått en inre frid och glädje över att få åka till just Hillsong. Det har varit lockande och kul att "forska" i hur olika saker fungerar och är upplagda på skolan, hur de tänker om olika saker där osv. Själva flytten och packandet för en såpass lång tid har nog krävt en hel del energi. Och att sälja soffan var inte så kul, tycker Johan ;-)
- Känner ni redan nu någon där?
Nja, inte egentligen... Vi har haft kontakt med ett finskt par via facebook , fast vi känner dem inte, och så ska vi bo tillfälligt (tills vi hittar eget boende) hos en Adam som vi träffade en dag förra sommaren då han var på genomresa i Finland.
- Tänker ni prova på något nytt, såsom surfing?
Hehe, ja Johan har tänkt lära sig surfa :) Lotta har tänkt utforska och njuta på långa varma sandstränder och äta Australiensk glass...;)
- Var det svårt att välja efterföljare till pastorsplatsen i Helsingfors?
Nej, faktiskt inte. Vi (i Fila) hade en klar tanke att Tomas skulle passa väldigt bra in i läget just nu. Det sammanföll även med deras längtan och livssituation. Det verkade vara planerat av Gud!
- Vad önskar ni er mest nu?
Just nu... önskar vi mest att vi skall få en skön och avslappnande flygresa med mycke sömn ;-) Vi sitter på flyget till London som bäst, och 29 timmar flygning ligger framför.
- Har ni redan några planer för efter bibelskolan? Vad vill ni börja/fortsätta satsa på?
Tankar och drömmar kring framtiden finns definitivt. Men hur det tar sig form vet vi inte i det här skedet. ännu.
- Borde alla gå i bibelskola?
Vi vet inte, vi har ju aldrig gått på bibelskola ;-) Men absolut behöver vi får mera kunskap och undervisning i Guds Ord och vi behöver alla växa i tjänande och relation till Jesus. Det kan betyda att gå en bibelskola. :) Att avsätta ett år för Herren är alltid välbehagligt för honom. Vi tror att det är viktigt att vi ärligt vågar be om Guds ledning för våra liv - men också är färdiga att följa det vi upplever, oberoende av vad det innebär. Det är lätt att bli bekväm i vardagen, har vi märkt, och ibland kallar Gud till uppbrott för att komma vidare.
- Hälsning till läsarna?
Ge järnet för Jesus och njut av livet just där du är i vardagen. Vi tror att Gud vill beröra Svenskfinland och Finland alldeles speciellt den närmaste tiden.
Vi kommer att sakna er, men ses snart igen. Välkommen på kaffe om du har vägarna förbi! Och om du vill kolla in vad vi gör, så gå in på http://downunder.forsback.com
Johan och Lottas Australien-blogg
http://downunder.forsback.com

Lotta (arkivbild)
Lotta och Johan (arkivbild)