Padmini och Matilda igen, oklippt bild

Nu kan du hjälpa några i Sri Lanka

ALLMÄNT. Matilda Karlsson från Sverige har under ett års tid skrivit artiklar från Sri Lanka. Endel har det väldigt fattigt där och eftersom också små ekonomiska bidrag ger en kännbar effekt frågade Mickelsson.net-redaktionen av Matilda om hon kan berätta hur vi i Finland och Sverige kan vara med och hjälpa. Linus har känt Matilda sedan en Ny Generation ledarsamling i Sverige 2006. (LM)

Jag heter Matilda och jag kommer från Sverige. I över tio månader har jag varit i Sri Lanka, i Blue cross ministry som är en kristen hjalporganisation. Varje vecka har vi engelskalektioner, en ungdomsklubb och andra aktiviteter i ministryt. Vi traffar många ungdomar varje vecka som har ett väldigt svårt liv. Jag känner många av dem personligen, för jag har känt dem under lång tid. Jag vet vilket svårt liv många av dem har för jag har besökt flera av ungdomarnas hem, och sett deras situation i hemmet. Många ar väldigt fattiga. Jag skulle vilja hjälpa alla så att de kan få ett bättre liv, men det är omöjligt för mig att göra det själv.

Därför söker jag genom Blue cross ministry efter faddrar och sponsorer till dessa underbara barn och ungdomar. De är lika värdefulla som alla barn på denna jord och de förtjänar en bättre start i livet. Nar jag möter dessa ungdomar varje vecka önskar jag dem bara det bästa och att deras situationer skulle kunna förandras till det bättre. Med bara några svenska kronor eller euro i månaden kan deras liv förändras drastiskt. Blue cross ministry har kontakt med många barn och ungdomar som lever svåra liv, jag skulle vilja berätta om alla dem för er. För alla är i behov av hjälp och stöd. Men jag vill presentera för er fem av de ungdomar jag känner:

Padmini

Padmini är 12 år. Jag har lärt känna henne för hon kommer varje vecka till Blue cross youthclub. Padmini bor tillsammans med sin mamma och pappa, två äldre systrar och en äldre bror i ett litet lerhus. Familjen ar mycket fattig. Pappan har allvarliga hjärtproblem, men pga familjens situation så arbetar han ändå hårt med vägarbete, vilket verkligen är ett krävande arbete. Periodvis har pappan också mentala problem och då kan han inte arbeta. Mamman tar också småjobb för att kunna försörja familjen. Men deras situation är verkligen svår och deras inkomst är liten. De ar mycket fattiga. Trots detta ar Padmini en väldigt glad tjej, men det skulle vara en stor hjälp for henne att få ekonomiskt stöd.

Ayesha

Ayesha ar en härlig tjej, 11 år gammal. Hon bor i ett litet hus med sin bror och mamma. Hennes pappa har varit död hela hennes liv, vilket har inneburit en väldigt svår situation för hennes familj. Mamman försörjer familjen genom att varje dag plocka te. Under en dag tjänar hon ca 15 svenska kronor. Jag som också bor i Sri lanka, förstår inte hur tre personer överlever på femton kronor om dagen, så billigt ar det helt enkelt inte i Sri Lanka. Familjen ar väldigt fattig. Ayesha har väldigt slitna kläder och mamman har inte råd att betala skollunch till henne. Varje morgon går hon en lång väg till skolan utan att ha ätit frukost, hon har inga pengar att köpa mat för i skolan, så först klockan två när hon kommer hem från skolan äter hon ris.

I framtiden vill Ayesha bli lärare, fast hennes svåra omstandigheter, har hon bra betyg, Hon är den tredje bästa i klassen. För hundra svenska kronor i månaden, kan Ayesha äta mat i skolan varje dag.

Damith Kumara, 23 år

Jag är så glad att kunna berätta om den här killen och hans mamma. En dag när vi besökte en familj kom en kvinna tillsammans med hennes son. Det enda hon visste om oss var att vi är kristna, på direkten sa hon att hon också vill bli en Kristen, så vi bad med henne och hennes son till frälsning. Nu besöker vi kvinnan och hennes son då och då och delar något från Bibeln och ber med dem, och de växer hela tiden som kristna. Men deras situation är svår, just nu bor de i ett halvt hus. De håller på och bygger upp ett nytt hus men det tar tid for de är mycket fattiga. Sonen ar handikappad, halva sidan av kroppen fungerar inte som den ska. Familjen har en valdigt svår situation, kvinnans man har flyttat långt bort för att kunna tjäna pengar till sonens medicin, och kommer hem valdigt sällan. Sonen behöver bättre medicin men det är dyrt för familjen. Mamman ber att hennes son ska bli helad, men Damith behöver också ekonomiskt stöd.

Sunduni

Sunduni ar femton år gammal, jag känner henne valdigt väl, för hon är en granne. Hon kommer varje vecka till engelskaklasser och youthclub. Sunduni har en äldre och en yngre bror. Hennes pappa har inget jobb, utan tar ströjobb då och då. Hennes mamma jobbar pa en tefabrik och får jatteliten lön, för hårt arbete. Familjen bor i ett av de minsta hus jag någonsin varit i. Ett litet rum och en liten skrubb som Sunduni sover i, de har ett litet kök med. Sunduni är en väldigt duktig tjej, hon studerar mycket, för hon vill bli lärare i framtiden, men hon är väldigt fattig. Det skulle vara en stor hjälp för henne att få ekonomiskt stöd.

Nuwani och Pasidu

Nuwani och Pasidu är syskon, elva och nio år. De har en äldre syster också. De bor tillsammans med sin pappa. Deras mamma dog av cancer för några år sedan. Barnens mormor kommer ofta och hjälper dem, for deras pappa måste arbeta hårt för att försörja familjen. Varje vecka kommer de till våra engelskaklasser, de ar väldigt härliga, men är i behov av ekonomiskt stöd pga deras svåra situation.

Vill du hjälpa dessa barn?

Om du vill hjälpa dessa barn, hur stor eller liten gåva du än vill ge så är den välkommen. Den kommer vara till en förändring och hjälp för dessa barn. Du är välkommen att ge en engångsgåva, eller om du vill bli en fadder till ett eller flera av dessa barn och sponsra dem med en summa varje månad. Vi har kontakt med manga barn som ar i behov av hjalp. Att sponsra ett av dessa barn/ungdomar varje månad, kommer ge dem en störrre trygghet, de kan varje månad äta bra mat och ha kläder. Det ger dem också en större trygghet för framtiden. Deras möjligheter att i framtiden studera till något de drömmer om ar större, och på så sätt få en bra inkomst. Du kan sjalv välja hur mycket du vill ge i månaden.

När du sponsrar dessa barn, kommer pengarna du ger gå direkt till barnen/ungdomarna. Blue cross ministry kommer inte ta någon del av pengarna för administriva kostnader eller något liknande. Vi vill hjälpa de här barnen, därfor kommer hela summan du ger gå direkt till barnet. Om du varje månad vill sponsra ett av de här barnen, kommer vi veckovis ge en del av pengarna till barnet eller målsman. Då kan vi vara säkra på att pengarna varje månad kommer räcka till det behov de ar avsedda för. Vi träffar också dessa barn varje vecka och kan på så sätt se resultatet av din sponsring i barnets liv. Om du väljer att sponsra ett barn varje månad under en längre tid, kommer vi regelbundet uppdatera dig med uppgifter om barnet.

Om du vill ge en engångssumma till hjälp for dessa barn, är du välkommen sätta in pengar på kontonumret nedan.

Vill du sponsra ett barn varje månad, kontakta Blue cross ministry, genom e-mail, brev eller telefon.

Har du frågor du vill ställa direkt till mig Matilda kan du också kontakta mig: turbotilda@hotmail.com

Vill du veta mer om Blue cross ministry, besök hemsidan http://www.bluecrossministry.com

Gud välsigne dig och Tack för din hjälp

Glada Hälsningar Matilda Karlsson

För kontakt:

Blue Cross ministry

Land of Abraham

Poddala, Galle

Sri Lanka

Telf: 0094 91 2224333

e-mail: info[at]bluecrossministry.com, bluecrossministry[at]yahoo.com

hemsida: http://www.bluecrossministry.com

Kontonummer: 7893459,

Swiftcode: BCEY LK LX 7010 089

Blue Cross Ministry, Bank of Ceylon, Galle, Sri Lanka



Pasidu
Novani
Sundini i sitt kök
Damith utanför sitt hus
Ayesha
Padmini och Matilda