Golden gate i skymning.

California dreamin

ALLMÄNT. En två veckor lång resa i Kalifornien är förbi och oj vad bra vi hade det!

Resan började i Helsingfors den tredje juni. Flyget via Amsterdam tog oss till San Francisco som var mulet och blåsigt och kallt. Staden bjöd på sina sämsta sidor när vi dessutom ofrivilligt utforskade de värsta uteliggarområdena. Nästa dag hade vi lärt oss vilken väg det för finska turister lönar sig att traska downtown från hostellet och vår vän solen gjorde oss sällskap för att aldrig svika vår sida resten av resan.

San Francisco är en mysig, lagom stor stad som är mest känd för sina backiga gator, sina cable cars och fängelseön Alcatraz. Stan som är omringad av vatten, är Kaliforniens svalaste under sommaren. Shortsväder var det ändå, och det ökända sommardiset fick vi inte uppleva.

I San Franciscotrakten spelade vi bland annat på hostellet, på en norsk klubb, Finlandia Foundation och en festival utanför stan.

Resan söderut började efter 6 nätter. Då styrde vi kosan mot Los Angelse, men körde längs med den vackra och kurviga kustvägen. Vilka landskap! Med stop i bland annat Santa Cruz, Monterey och Ventura fick vi uppleva Kalifornien med sin mångfald.

Efter två nätter och två dagar on the road anlände vi till L.A. Vi hade rum i ett hostell i Santa Monica, utanför stan. Den enorma stranden, där Baywatch filmats in i tiderna, var blåsig men stekande het för finlänska bleka kroppar.

I Bel Air hade vi en spelning på finska konsulatet, där avskedsfest hölls för det nuvarande konsulparet. Roligt att träffa finländare!

Resan var underbar! I så här goda vänners sällskap hade två veckors tid tillsammans varit härligt var som helst i världen, men visst är Kalifornien sevärt!

Vi blev ordentligt skrämda av legendariska buskmannen!
Herst castle.
Jag mötte Lassie.
Surfare.
Hamburgarbiffen var god!
Sjölejon i San Francisco. De hade massor av ljud!
Gänget vid Venice beach.
En något överraskande syn vid ett nordiskt motell i en dansk by i Kalifornien.
There´s no business like show business.
Vår underbara hyrbil.
Kusten utanför Monterey - breathtaking.
Disneyland
Noora och Joakim vid Venice beach.
Cable caren syns i San Franciscos stadsbild.
Också i Arizona förstår man njuta av livet.
Någon timme gav vi oss tid att ligga på beachen.
Livvaktsstation på Santa Monica beach.