Lakeland

"Whacked by God" - Bibliskt eller ej

KOLUMN. Några saker som varit på mitt hjärta en längre tid som jag funderat över i över två år. Detta skriver jag inte för att såra eller uppröra utan med en oro. Jag vet att jag inte kommer att få några applåder och jag vet att jag kommer att tappa vänner på grund av mina tankar och det jag skriver. Jag väljer dock att lyda Gud och öppna min mun och ifrågasätta saker och ting. 

Ända sedan jag för första gången kom tillbaka från Lakeland, Florida där det under några månaders tid var någon form av väckelse har jag dragits med dessa tankar. Jag fick se massor av kristna människor bete sig konstigt. En del låg på golvet och sprattlade. En del ryckte som om de skulle ha drabbats av en sjukdom. Många väste som ormar och en del talade skumma saker. Blåögd som jag är och var så trodde jag självklart att allt detta var från Gud och att det skulle vara så här där väckelsens eld drar fram. Dock var jag besviken en tid för att jag inte själv fick uppleva dessa fenomen och manifestationer.

Idag är jag tacksam för den bön min pastor bad mig be under mina dagar i Lakeland. Med ett ärligt hjärta bad jag om Jesu blods beskydd och bad att jag endast skulle få det som Jesus ville att jag skall ha. Detta blev en viktig del i mitt böneliv och jag bad även denna bön inom mig varje gång någon lade sina händer på mig. Idag förstår jag att det var Gud som hörde min bön och besparade mig från alla dylika manifestationer och icke bibliska beteendemönster. Missförstå mig inte, jag talar inte emot någonting, inte heller emot det som skedde i Lakeland trots att jag gjorde allt för att försvara det för två år sedan då mina skriverier därifrån möttes av kritik och hektiska debatter. Jag tror att Gud har öppnat mina ögon för att visa mig något. Något som vi bör vara försiktiga med, något som jag personligen inte tror att vi vill ha i våra församlingar.
Det som oroar mig mest är de som inte ännu tror. Sådana som besöker en församling eller kyrka där dylika manifestationer äger rum och där folk hejdlöst står och ropar i tungor utan att någon tolkar tungotalet. Vill man bli kristen då man ser detta beteende eller lägger man fötterna på ryggen och springer iväg och ropar "bespara mig för denna Gud"? Jag tror att det senare alternativet är det som alltför många tyvärr gör, inte bara på grund av att det verkar skumt utan på grund av fruktan och rädsla för något som egentligen inte skall finnas i Guds rike.

Den Gud jag känner kommer inte och ropar mig i örat. Den Helige Ande jag umgås med kommer inte med förvirring. Guds eld som har blivit given mig får mig inte att rycka och skaka utan den får mig att med auktoritet predika Guds ord, lägga händerna på sjuka och driva ut onda andar och demoner i Jesu namn.
Under mina relativt få år som kristen har jag haft nåden att se mycket. Jag har haft nåden att få träffa många olika människor men största delen av de kristna jag träffat har haft en förmåga att uppföra sig sakligt och hålla ordning. Många av de äldre kristna som jag har förtroende för är helt främmande för dessa manifestationer och beteendemönster. De är oroliga och undrar om detta är det stora avfallet som det står skrivet om. Den Helige Ande är en gentleman som kommer med frid. Läs i bibeln om Andens frukter. Pröva det jag skriver inför Herren och be för våra församlingar och kyrkor att de skall hållas rena ifrån sådant som inte skall finnas i Guds rike. Vi kommer ALDRIG att bli fullständigt renade under vår tid på jorden och det är endast Jesus som är fullständig. Inte läser vi heller någonstans i bibeln om att Jesus skulle ha bettett sig på detta sätt men däremot får vi läsa om att vi skall slipas och bli som Jesus.

Det är genom Jesus i oss vi skall förmedla ljuset. Inte genom att försöka göra oss till och försöka göra oss mer andliga än någon annan. I Guds ögon är vi alla precis lika mycket värda och tack vare Gud är vi olika. Gud vill använda dig och Han vill använda mig. Allt detta är nåd och tänk att verkligen få vara använd av Gud. Jag har haft nåden att kunna nå många icke frälsta människor men jag har också haft sorgen att se hur de snabbt vänder om tillbaka till världen då de ser en kristendom som skapar förvirring och oro. Kära syskon jag tror det är dags att tänka om och verkligen se på Jesus. Självklart skall vi inte stoppa det andliga flödet men vi skall vara på vår vakt. Vi skall söka Honom, inte manifestationer eller känslor. Det handlar endast och enbart om Honom, som dog på ett kors för din och min skull.