Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 31 maj 2023 kl 02:13Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Blanda inte in frälsningen i vaccinet!
lånad
Foto: lånad
Argsinta vaccinmotståndare
pjb@netikka.fi
 1 40810 892 4
pjb@netikka.fi Back
Online 12:30 02/11 2021  Modifierad 12:31 02/11 2021

Kolumn  Debatterna fortsätter och det verkar tyvärr som om även kristna tror på tomtar och troll.

Det är med sorg i hjärtat jag möter människor som fallit offer för en handfull självutnämnda profeter. Då jag var ung var klimatet mellan människor betydligt bättre. Då fanns inget internet, inga mobiltelefoner och inga sociala medier. Idag är det annorlunda och faran är att vi vilseleder människor trots att vi kanske lever i tron att vi gör väl.

Vaccindebatten har spårat ur för länge sedan och detta är nu tredje gången jag tar upp detta offentligt. Orsaken är alla människor som drabbats av ångest och rädsla på grund av dessa väktare på muren och självutnämnda profeter som går bärsärkagång på sociala media. Att man gör vaccinet till en andlig sak och drar in satan, onda andar, demoner eller vilddjurets märker (666) är ett tydligt tecken på att man inte läst sin Bibel ordentligt.

Fakta är att vaccinet INTE är något annat än ett vaccin som är framställt för att få bukt på den pandemi som drabbat världen. En del påstår att det inte finns någon pandemi men personligen har jag förlorat tio vänner i detta världsomfattande virus. Att påstå att det inte finns någon pandemi är dumdristigt. Jag har även suttit och samtalat med människor som fått viruset och många säger att det varit det värsta de varit med om. Nej, det är INTE frågan om något som liknas vid en vanlig förkylning trots att en del får lindriga effekter.

Vi kan diskutera om vaccinet är bra eller dåligt, om det är testat på rätt sätt och hur allvarliga biverkningar det har. Fortfarande är det inget annat än ett modernt vaccin. Notera att alla vaccin har biverkningar, likaså alla läkemedel.

Till dig troende som eventuellt börjat tvivla på grund av all den rappakalja som serveras på sociala medier säger jag dig detta. ”Likasom ingen som talar i Guds Ande säger: ”Förbannad vare Jesus” så kan ej heller någon säga ”Jesus är Herre” annat än i Den Helige Ande” 1 Kor 12:3 Det kan inte bo två andar i samma människa. Om du tror på Jesus bor Han i dig och det finns inte utrymme för antikrists ande. Du tillhör Jesus och ingen annan. Stå på Guds löften. Det är okej att tvivla, vara svag, osäker och vilsen. En sak är dock säker: Du har inte syndat emot Gud om du vaccinerat dig. Sådant är bara svammel och har ingen grund i sanningen.

Till alla andliga ledare tycker jag det vore på sin plats nu att samlas för att diskutera och komma överens om hur församlingarna skall tackla denna pågående terror på internet. Människor som är nya i tron har fallit tillbaka i missbruk, folk har fallit tillbaka i självskadebeteenden och folk har drabbats av ångest av människors som kallar sig kristnas framfart på sociala medier.

Vårt uppdrag är att predika evangelium och vittna om Jesus. Att dag ut och dag in dela suspekta länkar där källorna är under all kritik hör inte till. Om du ser någon göra orätt. Gå då och tala direkt till den personen och inte inför hela världen. Jesus fungerar på precis samma sätt. Han kommer till dig och mig personligen.

Kom ihåg att du är värdefull. Gud älskar dig! Låt oss ta hand om varandra bättre i framtiden och låt oss bli Jesu bönesvar om att vi alla troende skall vara ett!

Pontus J. Back
vaccinerad, aktivt troende människa som går med Gud


Christoffer Slotte
16:33 10.5.2022


...men håller givetvis igång mitt eget andaktsliv o livnär min egen tro
Christoffer Slotte
22:14 2.5.2022


Jo, sorgligt är det. Väldigt upprörande att höra om personen som försökte ta sitt liv. Det blev jag tvungen att läsa två gånger innan jag kunde ta det till mig. Håller mig delvis undan många kristna numera o är nog mycket tyst om min tro.
pjb@netikka.fi Back
23:29 8.4.2022
pjb@netikka.fi

Tack för din kommentar Christoffer! Det är tragiskt att du har behövt gå igenom en troskris på grund av denna rappakalja och det är precis som du skriver att folk som har varit unga i tron fallit av efter att ha blivit kallade det ena och det andra för att de valt att vaccinera sig. Pandemin kunde ha varit nyckeln till väckelse eller ett andligt uppvaknande men denna grupp "kristna" såg till att förstöra den chansen. Det tragiska är att folk dött på grund av den misinformation de fått av "kristna" då de inte vågat ta vaccinet. Jag har själv talat med en person som blivit så illa bemött och kallad ljummen, sinnessjuk, avfälling mm i och med vaccinationen att personen försökte ta sitt eget liv. Åter igen en person som kämpat med tron. Skall det vara så här bland Guds folk? Den frågan ställer jag mig om och om igen men ju mer jag läser Bibeln får jag bekräftelse på att det inte skall vara så. Denna grupp som tidigare käbblade emot vaccinet och hela pandemin har nu av någon anledning ställt sig bakom Putin och rappakaljan fortsätter i form av att Ukraina är boven, kriget är iscensatt och Putin är en hjälte som stor emot globalisterna och NWO.... Om något är sinnessjukt så är det, just det resonemanget. Ingen kunskap i att skilja på andar eller på gott och ont. Allt som finns på YouTube tas in som om det vore sanning.
Christoffer Slotte
11:56 9.3.2022


Bästa texten jag läst på länge. Jag har gått igenom en troskris bl a på grund av denna rappakalja på sociala medier och också börjat dra mig ifrån så kallade andefyllda kristna som i högre o högre grad sprider konstig propaganda på internet. Mest besviken blir jag över att denna coronapandemi inte skapade en väckelse i landet, utan i stället detta. Kan bra förstå varför folk som är unga i tron har avfallit. Är numera mycket selektiv med vilka kristna texter jag alls tar del av på internet. Det verkar som om youtube numera skulle ha fått samma status som Bibeln o så får det inte vara.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén