New Born Soul från södra Sverige spelade på Pörkenäs på midsommarafton

Midsummerfestival 2005

OLD ARTICLES. Årets upplaga av midsummerfestival har sparkat igång på Pörkenäs lägergård utanför Jakobstad. Vädret var vackert, om än lite blåsigt, och Dekapolis och New Born Soul gjorde sitt till för att ytterligare förhöja stämningen bland publiken.

Temat för årets midsummerfestival var "In real life" och det syftar på att festivalen vill erbjuda en möjlighet till ett möte i verkliga livet, både med varandra som människor och med Herren Jesus Kristus. Huvudtalarna på årets festival var Mikaela och Gutten Björk, och de talar både fredag och lördag kväll i samband med tältmötet efter konserterna.

Bandet Dekapolis är hemma från Pedersöre, och medlemmarna är mer eller mindre uppvuxna på Pörkenäs. Bandet har spelat tillsammans i två år, och deras debutplatta, EP:n plan B, släpptes i januari i år. Bandets härliga musikaliska blandning av blues, country och rock tilltalar många lyssnare, så också på misummerfestivalen.

Kvällens långväga gäster, New Born Soul från södra Sverige, äntrade scenen och bjöd publiken på en fartfylld show med inslag av diverse påhitt. Många fötter stod och stampade takten till bandets soul/R&B/pop-sound och gitarristen Samuel Dencker lyckades med konststycket att få hela publiken att dansa! (höger - vänster - höger - vänster - höger)

Dagen ägnades åt beachvolley, seminarier och sömn, och ikväll fortsätter konserterna klockan 18 med uppträdanden av bl.a. Blessed Mess, Sweet Power och Benjamin Del Shreve. För mer info, se festivalhemsidan www.midsummerfestival.com