Körhelgen med Frank Ådahl och FKF-kören

ALLMÄNT. Svettdroppar, hesa röster samt tonvis med smörgåsar var kryddorna för körhelgen som höll hus i Österbotten för en dryg vecka sen. Tillsammans med vårsolen gjorde Frank Ådahl, känd för rösten bakom Simba i Lejonkungen, samt Fria Kristliga Folkhögskolans kör entré i Jakobstad, Kvevlax och Närpes.

Kören, som övat hela våren, var väldigt smickrad över att få samarbeta med Frank Ådahl, som visade sig vara en mycket charmig personlighet med både hjärta och sångröst på rätt ställe. Turnén hade sin start i pingstkyrkan i Jakobstad var publiken, trots en del smärre tekniska problem, fick njuta av en fartfylld konsert med ett djupare budskap. Mellan sångerna delade Frank Ådahl med sig av evangeliet på ett uppmuntrande och tankeväckande sätt och man kunde märka hur sången ”Pjäsen är över” berörde många på ett speciellt sätt.

Söndagen var det dags att ta över Kvevlax Missionskyrka, men olyckligtvis hade Frank lyckats bli smittad av en hård förkylning. Han bad om ursäkt för sin röst och började sjunga och fyllde kyrkan med en underbar röst man inte kunde finna en smula förkylning i. FKF-kören stämde in och så bar det emot Närpes, var den sista konserten skulle äga rum. Kyrkan var fylld till bredden än en gång och när Frank bad publiken sjunga med i ”Jag kan inte leva utan dig” var det ett gäng sång-glada personer på första bänken som stämde in och uppmuntrade resten att börja nynna sin tysta bön, och inte långt efter var kvällen redan över och kören rusade mot smörgåsbordet.

Utan Gud och FKF:s delikata mat skulle ingen klarat av denna tröttsamma, men samtidigt underbara och lärorika helg. Om du råkade missa FKF-kören och Frank Ådahl denna vår kommer det alltid fler möjligheter, så håll ögon och öron öppna!