Nina Åströms skivrelease inkommande torsdag i Helsingfors

ALLMÄNT. Nina Åström håller konsert i Agricola-kyrkan i Helsingfors, torsdagen 11 februari, kl 19. Inträdet är fritt och programblad fås för 10 euro. Den nya skivan finns att köpas efter konserten. Läs pressreleasen!

NINA ÅSTRÖM -THE WAY WE ARE (2010) - sånger för öronen och för hjärtat

"Fantastisk skiva! Skickligt, mångsidigt, berörande, också överraskande…Det bästa i allt är att jag inte bara hör sångarens röst och ord, utan hennes hjärta." - Juha Tapio

"Den här skivan är som min vän Nina: Vacker, stark, kommer en nära, talar till en, lämnar en inte oberörd." - Eija-Riitta Korhola

Nina Åström är helt hemmastadd i den musikaliska världen runtomkring henne - sångerna som Leaving on a Jet Plane, Keep You Company och Autumn Chant visar helt klart att hon når lyssnarens öron väldigt mycket på samma sätt som en Linda Ronstadt eller EmmyLou Harris -skiva. Ställvis påminner skönheten och själfullheten i ljudvärlden om Daniel Lanois' nyare produktion, ibland närmar man sig Peter Gabriels tidigare album.

Det står klart att Nina Åströms nya sound och musikaliska spä har fört med sig en större sångdynamik - hennes starka framförande av lyriken binder ihop denna samling av sånger, samtidigt som hon rör sig mot nya dimensioner i röstomfång. Hennes erfarenhet att leda bandet och musiken med sin sång är uppenbar, hennes melodiska och textmässiga färdighet bär fram sångerna, och samtidigt ger både musiken och texten rum att andas.

"The Way We Are" visar att det för somliga artister gäller att de blir bara bättre med sin konst ju längre de håller på med det.

"The Way We Are" har bandats in i London under år 2009. Producenter för albumet är Dan Weeks och Matt Weeks. Bland musikerna på skivan kan nämnas Jason Carter (harp guitar) och Terl Bryant (trummor - John Paul Jones, Faith Hill).

"Jag iakttar mitt eget och andras liv och sångerna rör sig väldigt mycket i samma landskap där jag själv rör mig. Det handlar om observationer i våra mänskliga relationer - det svåra och det härliga, i världen runtomkring, i relationen till Honom som älskar oss. Det handlar om vad det betyder att vara människa, skapad till Guds avbild - vare sig vi förstår det eller inte."