Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 1 februari 2023 kl 15:26Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Gud hjälper även till med praktiska renoveringar i hemmet
Jeannette Back
Foto: Jeannette Back
Innan Janne åkte hem åt vi Kinamat och tog några bilder.
pjb@netikka.fi
 9 175638 1728 2
pjb@netikka.fi Back
Online 15:45 18/06 2010  Modifierad 12:29 19/08 2010
Reijo Tiainen
Reijo Tiainen
Se själva varför det inte skulle vara så kul att tappa vänstra pekfingret. Vad skulle folk tro om man gick omkring med namnet OVE tatuerat på handen?
Jennette Back
Jennette Back
Då man är rädd om sitt vänstra pekfinger så får man i stället bära tunga saker
Janne Mäki
Janne Mäki
Mattan klarade jag själv av att lägga in på det nya toalettgolvet
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Fönsterkarmen på plats! Fattar inte att det inte varit något fönster där tidigare.
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Janne var den första som tittade ut genom den nya gluggen
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Motorsågen öppnar upp för ett fönster som skall släppa in mera ljus i hemmet
Janne Mäki
Janne Mäki
Även jag tog mig en provtur med motorsågen men i och med att jag är mycket rädd om mitt vänstra pekfinger så slutade jag rätt snabbt.
Pontus J. Back
Pontus J. Back
Janne kom ända från Toivakka med sin motorsåg för att hjälpa till.
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Kolumn  Jag har länge levt med en stor skam inom mig att vårt hem inte varit i anständigt skick. Under alla år jag levde som alkoholist förföll inte bara jag utan även vårt hem. Allt har sin tid och nu har tiden kommit då hemmet får ta emot sitt helande.

En del av Er som läser kanske någon gång har sett hur det ser ut där en alkoholist har bott. En del kanske inte. Själv tyckte jag tidigare inte att jag egentligen behövde bry mig om vårt hem i och med att jag var alkoholiserad och sjuk. Jag kunde helt enkelt inte tänka klart och då jag prioriterade var det alkoholen, vännerna och drogerna som kom på första plats. Familjen och hemmet fick alltid lida och vänta.

Efter att jag kom till tro och blev frälst och började få ordning på mitt liv så började Gud tala till mig om att jag bör ta hand om mitt hem. För mig i egen kraft ett stort och nästan omöjligt projekt. Jag försökte mig på att börja städa upp och renovera ett antal gånger men det lämnade alltid på hälft. Nu för en tid sedan bad jag till Gud om övernaturliga krafter och inspiration att hitta en början och få ordning på vårt hem.

Jag hoppas att Ni alla vet att Gud alltid hör våra böner. Om Ni inte redan visste detta så vet Ni det nu. Så var det också i detta fall, Gud svarade på mina böner och jag började göra saker i vårt kök som jag aldrig tidigare gjort. Jag blev rent ut av själv chockad av att se vad jag kunde göra med mina egna händer. Ett av Guds många mirakel.

Efter att renoveringarna framskred dök det upp fuktskador och mögel och det blev så pass stora saker att jag inte själv längre klarade av arbetet. Då ringde en av mina kristna bröder från Toivakka i mellersta Finland och sade att han kommer och hjälper mig med renoveringarna och tar med sig behövlig utrustning. Åter ett bönesvar. Någon kanske skulle ha förväntat sig att Gud skulle ha gripit in och över en natt gjort ett stor mirakel och allt skulle ha varit färdigt. Nej, så gjorde inte Gud här och jag fick åter en gång se hur Gud använder oss människor på olika sätt.

Janne kom för en två veckor sedan och stannade några dagar. Under denna korta tid fick vi bukt på all fukt och allt mögel är utslängt. Vi byggde en mellanvägg i vardagsrummet som skall bli sovalkov samt tog upp för ett nytt fönster i alkoven. Mitt i allt detta ser man hur det sakta men säkert går framåt och hur det kommer in nytt ljus i hemmet. Precis som då vi öppnar våra hjärtan mer och mer för Jesus så ger Han oss mera av sitt ljus. I våra liv finns det så många olika liknelser man kan fundera ut och att hemmet får ta emot sitt helande är liksom det mänskliga helandet en process som tar sin tid.

Jag är mycket tacksam för att Gud kopplat ihop mig med Janne. Vi har inte tidigare känt varandra men Janne tog kontakt efter att ha lyssnat på min skiva "Ride to Freedom" och sedan dess har vi varit goda vänner. Det känns som om vi skulle ha känt varandra länge.

Det som var omöjligt för mig i min egen kraft blev möjligt och håller nu på att förverkligas tack vare Gud. Gud har inga gränser och man kan be Honom om vad som helst. Att få sitt hem i skick är en mycket viktig del i den upprättelseprocess som jag genomgår. Allt går åt rätt håll i Herrens takt.


Mårten Streng
14:38 20.6.2010


Glad för din skull! GOD BLESS hemmet o hela familjen!!! <3
Linus
16:21 18.6.2010


:D Härlig artikel och otroligt skojiga bilder!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén