Innan mötet träffades ett gäng på en glassbar, här kommer JS

Bra ös i helige Ebbes kyrka - Levande församlingar i Oxford

ALLMÄNT. Det hålls fyra populära gudstjänster på söndagarna i den anglikanska St. Ebbe-kyrkan i Oxford. JS den för unga vuxna omtyckta kvällsgudstjänsten för Linus.

- Det finns många starka församlingar här, berättar JS. Ett stenkast ifrån finns exempelvis en församling med ännu mera lovsång men jag gillar undervisningen här.

- Oxford har kristna anor och här jobbade man fram King James engelskaöversättningen, berättar JS.

Undervisningen i St. Ebbe-kyrkan hade denna kvällen en verkligt hög nivå. Pastorn uppmanade alla att ta fram biblarna. Biblar fanns åt alla under framförvarande stol. Hela församlingen läste ett kapitel tillsammans från nya testamentet, samt flera stycken från gamlatestamentet som bakgrund eller förklaring. Pastorn undervisade med auktoritet och kraft.

- Det är ofta bra undervisning här. Kända förkunnare och författare brukar tala här.

Lovsången var också bra och församlingen verkade också prioritera bön.

Efter mötet blev det dags för "refreshments" eller servering bestående av te, kaffe och kakor och kex. JS presenterade Linus för en hel hög med människor och han sade att det har varit lätt att komma med i gänget.

Efteråt fortsatte ett stort gäng vidare till en lokal pub för att umgås, medan JS och Linus passade på att se på stan i mörkret.

St Ebbe