Goda nyheter sedan 2002     Måndag 25 mars 2019 kl 03:38Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Stålar och begär kan vara hinder för att bära frukt
Linus
 3 19380 457 1
Linus Mickelsson
Online 00:53 22/09 2016  Modifierad 00:58 22/09 2016
{"width":"236","height":"500","type":"file","thumbnail":"thumb"}

Allmänt  Andras avvikande åsikter om ens tro på Guds ord kan vara en orsak till att man slutar tro, ifall den inte vuxit till sig. En fullskalig förföljselse prövar tron ännu mera. Men det finns också andra risker att förlora tron: Rikedomens begär, livets goda, bedrövelser och bekymmer.

De här fällorna berättar Jesus om i liknelsen om såningsmannen. Man kan fråga sig varför just de nämns, varför tävlar exempelvis rikedom och bekymmer med tro? Kanske är det för att rikedom erbjuder är ett förutsägbart liv under förtröstan på materialla tillgångar. Bekymmer och oro räknar likväl också de också bort Guds omsorg från tron på honom.

Jesus berättar om fröna som föll i god jord som bar stora mängder med frukt och det betyder antagligen att tron på Guds ord sprider sig via människor med öppna hjärtan.

www.bibeln.se/las/sok?q=Matt+13%3A1-48%2C+Luk+8%3A4-18&goto_book_1917=&goto_book_2k=&goto_book_k12=&b=1917


Peter Kujala
10:01 23.9.2016


Tron kommer av att höra Guds Ord (Rom.10:17); men man måste lyssna med öppet hjärta, om hjärtat är fyllt av annat än längtan efter Jesus och Hans Ord så tränger inte Ordet in i hjärtats goda jordmån. Stenar, tistlar eller med andra ord livets bekymmer och den livlösa materialismen blockerar, och blir det förföljelse så finns inte verklig förtröstan på Herren och Hans Ord.

Egentligen handlar det om kärleken till Gud eller till världen; eller vad är det man mättar sitt innersta med, är det Jesus och Hans Ord, Jesu närvaro och gemenskap eller är det "jordelivets goda" och strävan (bekymmer) att uppnå detta goda...1 Joh.2:15: ”Älska inte världen, inte heller det som är i världen. Om någon älskar världen finns inte Faderns kärlek i honom. Allt som är i världen – köttets begär och ögonens begär och högmod över livets goda – det kommer inte från Fadern utan från världen. Och världen och dess begär förgår, men den som gör Guds vilja består för evigt”.

Gud har gett hjälpen, lösningen: Om vi läser och hör Guds Ord, massivt, så förvandlas våra hjärtan ty Ordet "är levande och verksamt", och den Helige Ande kan göra sitt verk i oss. Ordet och Anden kära Österbottenvänner :)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam
Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén