Viktor Klimenko ger en kram åt Bjarne Bergstén

Andliga favoriter i Sången i mitt liv

OLD ARTICLES. Igår bandades den andra konserten av Sången i mitt liv. Den här gången uppträdde Nanna Rosengård, Viktor Klimenko, Nina Åström och Tomas och Maria Höglund. Här är några höjdpunkter ur konserten.

Veteranen Viktor Klimenko sjöng första versen i "Jag har hört om en stad"* på ryska, resten på svenska. Melodin är nämligen en gammal rysk folkmelodi och Viktor är själv en kosack**. Viktor låter fortfarande mycket bra, hans bärande stämma är skön att lyssna till.

Nina Åströms sjöng bland annat sin låt "Brothers and Sisters", som handlar om att det man gjort för sina bröder och systrar har man gjort för Jesus. Det man inte gjort för sina bröder och systrar har man inte heller gjort för Jesus. I den låten fungerade bakgrundsångaren och percussionisten Kaarle Mannilas röst och insats mycket bra.

Tomas och Maria sjöng mäktigt "You raised me up" som Westlife igen gjort känd. För konsertarrangören Bjarne Bergstén har den sången varit betydande i hans liv, för honom handlar den om hur Jesus lyfte upp honom till att börja på något nytt.

Musikerna med kapellmästaren Mikael Bergholm i spetsen fick även de fulla poäng för sin musikaliska insats.

Konserten i Andreaskyrkan var mycket njutbar. Det är roligt att det forfarande talas till varandra med innehållsrika "Andliga visor och hymner" i församlingarna och inte endast med modern lovsång.

* Mera om "Jag har hört om en stad":

http://sv.wikipedia.org/wiki/Jag_har_h%C3%B6rt_om_en_stad

** Mera om kosacker:

http://sv.wikipedia.org/wiki/Kosack