Juni försöker få kontakt med sin favoritmusiker

Studiokvalité på Andreas livekonsert

ALLMÄNT. Andreas Forsbergs skivrelease igår på söndagen i Filadelfiaförsamlingen i Helsingfors utrymmen var inget mindre än en fullpoängare. Andreas med kompisar fick många i publiken att släppa loss och njuta av tillvaron.

Konsertens värdpar Elin och Fredrik Liukkunen presenterade och intervjuade Andreas. Andreas berättade att han under tre års tid hållit på med låtarna så mycket att han tröttnat på dem. Efter konserten berättade han dock att konserten hade varit så inspirerande att han gillade låtarna igen.

Vissa musiker hade ersatts från de musikerna som spelade på skivan, men det blev inte sämre för det. Lucas Sundman spelade synth (med bl a dragspelssound), Tatjaana Kuivas trummor, Johan Forsberg percussion, Marco De Castro Leite spelade bas, Petter Kohonen saxofon, Joakim Palmen gitarr och Andreas själv flygel.

Isabella Ström, Fredrik och Elin sjöng också.

Ljudteknikern Janne Sivonen fick svara på frågan hur det var möjligt att en live konsert kan låta så bra.

- Mixerbordet kunde vara bättre ifall man betalade mångdubbelt, men högtalarsystemen är de bästa. Så var låtarna arrangerade för CD:n, vilket bidrog till att de enskilda instrumentena hördes.

Janne berättade inte att han själv hade en avgörande roll.

- Men kommer det bra grejer in är det lätt att få bra ut, förklarade Janne vidare.

Redaktionens favoriter blev Tore Aas-låten Your Love i ett helt nytt arrangemang, enkelt men mäktigt och Andreas egen The H Song.

Andreas berättade att han sålt nästan 50 skivor inom 20 minuter efter konserten. Med sig hade han business-Fredi med bankkortsläsaren som frågade kunderna hur många skivor han skulle debitera för. All försäljning går till FSPM-organisationen.

Efter konserten gick bandet på mat och bio, som FSPM bjöd på som tack.

Kenneth Grönroos höll ett kort tacktal i vilket han sammanfattade temat med konserten och CD:n. Kenneth berättade efteråt att han var mycket nöjd med konserten.

Musik i evangeliespridning som koncept är inte nytt. Frågan är inte om inte de nästan 2000 år gamla visdomsorden från Efesierbrevet fortfarande stämmer: Ef. 5:18-20. "Berusa er inte med vin, sådant leder till ett liv i laster. Låt er i stället uppfyllas av Anden, så att ni talar till varandra med psalmer, hymner och andliga sånger, och sjunger och spelar för Herren i era hjärtan. Tacka alltid vår Gud och Fader för allt i vår Herre Jesu Kristi namn".



Matilda Aspholm
Caroline Virtanen
Ge Fredi en kortläsare så säljer han
Tom köper skivor. Tom har också beställt Andreas att spela på företagets julfest för kunder.
Andreas kusin Anna shoppar
Andreas såg ut att trivas
Matilda i skivkön
Fullt prat ös
Lucas, Andreas, Isabella, Elin och Fredi
Marco, Petter och Jocke
Fredi och Elin intervjuar Andreas
Barbro och Kenneth Grönroos tackar Andreas