Blomkål (Foto: Okänd)

Veckans mattips!

OLD ARTICLES. Jag vaknade – relativt förbryllad – klockan 11:19 i en becksvart skrubb på inte mera än 2 kvadrat meter med en hejdundrande huvudvärk. Jag funderande hur allt egentligen blev så här. Snabbt skakade jag av mig dom tankarna och beslöt mig för att göra blomkålssoppa med stekt purjolök och tonfisk åt flickorna. Dagen var räddad.

Alltså, jag är i Bergen över helgen och jag sover i en extremt liten skrubb hos Tiina, Lotta och Marie. Efter att jag sovit någorlunda tveksamt vaknade jag alltså med huvudvärk, mot all förmodan och mot allt logiskt resonemang så är det inte bra luftcirkulation i en skrubb, jag misstänker att detta var orsaken till min huvudvärk, jag har dock inga vetenskapliga bevis för att bekräfta detta påstående. Jag blev lite förundrad att jag vaknade så sent, detta skyller jag på dom förrädiska förhållanden jag sov under, eftersom det var kolsvart varje gång jag vaknade under morgonen var den undermedvetna tankegången att fortsätta sova, inte har jag vetenskapliga bevis för att styrka detta påstående heller.

När jag låg där slog det mig att blomkålssoppa är fantastiskt gott, så jag tänkte att jag skulle stiga upp, dricka bort huvudvärken med kaffe och femhundra milligram pinex och strosa iväg till affären för att handla in dom nödvändiga ingredienserna. Handelskraftig som jag är, (*fniss*) var jag inte sen med att stiga upp ur sängen och häva mig in i badrummet för att göra mig i ordning, i motsats till klichén så finns det inget som heter skönhetssömn, för man vaknar alltid upp med ett mera kaotiskt utseende än man somnar med, så jag hade en uppgift de lux framför mig.

Efter att jag småpratat med flickorna en stund och druckit mitt extra starka euroshopper snabbkaffe så var jag ut genom dörren och blev bländad av det där gula fenomenet på himlen som beskådas oroväckande sällan i Bergen. Efter en sällsynt frisk promenad till Coop Mega inhandlade jag det fundamentala för en god blomkålssoppa och var lika snabbt som jag kom ut genom dörren och skyndande mig hem för att göra mat.

Efter att Marie och Lotta intensivt joma på mig i säkert 1 timme så gav jag efter för trycket och gick med tunga modfällda steg mot köket för att börja på med den långa processen som skulle resultera i den ljuvligaste blomkålssoppan någonsin. En rad av frustrerade suckar följde eftersom en bibelskoleelevs kök inte nödvändigtvis är fullt utrustad, men jag improviserade med dom mest innovativa lösningarna man kan hitta på (man är väl datanom)

Efter cirka en halv timme öppnade jag dörren till det allra heligaste och önskade flickorna välkommen. En anonym källa bekräftar att en vägg av utsökta och fantastiskt underbara dofter mötte en när man klev in i köket.

Så, utan vidare utläggning och fjas vill jag presentera veckans mattips :

Blomkålssoppa iblandat stekt purjolök och tonfisk med en varm smörgås i tillägg.

Det är fantastiskt gott och är ett ljuvligt alternativ om man vill göra billig och god mat, speciellt rekommenderas det för studeranden vars kvällar består av att mala genom tunglästa böcker som Nalle Puh och den blåsiga dagen, det sätter en guldkant på sådana mörka, trista och horribla kvällar.

Inte minst, för att imponera på flickor så är det här en suverän rätt att tillaga, stunden vi åt var ett crescendo av ”mmh så gott” ”åååh så fantastiskt” ”du är såååå underbar cicka” ”kan du inte flytta in hit cicka” ”vill du gifta dig med mig cicka” kommentarerna gick i ett som en kulspruta. Så här är ett hett tips för alla ungkarlar.

På återseende!