Lovsång på gång

Filadelfiakyrkan, Finlands Hillsong?

OLD ARTICLES. Andreas Forsberg, Johan Forsbäck, Fredrik Liukkunen och nu också Kenneth Grönroos med många flera har med ihärdig tjänst fått fredagkvällarna i Filadelfiakyrkan i Helsingfors att bli en vind med en frisk atmosfär.

Mellan 60-120 människor i olika åldrar, främst ungdomar, samlas på bön- och lovsångskvällen varje fredag klockan 20.00. På några korta år har populariteten vuxit tydligt. Det är något som i sin tur får ytterligare människor att komma.

När folkmängden är ökande börjar analytikerna intressera sig. "Det är Andreas fantastiska lovsång", "Det är Johan", "Det är Fredi", "Det är Kenneth". Men dessa är troligen alla övertygade om att svaret är ödmjukt långsiktigt tjänande som ger utrymme för Guds nåd.

- Det stämmer i varje fall in på dem, konstaterar en analytiker på Mickelsson.net redaktionen.

Caro Virtanen berättade i inledningen att det var dags att kasta maskerna och att vara ärliga mot varandra. Johan tolkade.

Petter Kohonen ledde lovsången, med Tobias Sundman vid basen, Janne Sivonen vid gitarren och Callis Christenson vid trumman. Andra sångare var Mirjam Sandell, Linda Liljeström och Elin Liukkunen.

Pernilla skötte förtjänstfullt serveringen efteråt med frukter, bröd och allt möjligt!

Kvällen rekommenderas varmt framom andra sysselsättningar såsom Krisse-show, fast den är nog också bra.