Lita på pappa

OLD ARTICLES. "Lita på mig". Det var något jag ofta fick höra när jag var en ännu mindre tös än vad jag är nu. När jag låg i vattnet och skulle lära mig simma, jag var livrädd för att pappa skulle släppa taget om mig.

–Lita på mig!

Det är inte alltid det lättaste att våga lita på folk.

Hur kan jag vara hundra procent säker på att han inte låter mig drunkna? Det är väl det som vi kallar tro. Eller?

Ibland är det bara väldigt svårt att våga lita på Gud när det finns så mycket sjukt i vår värld. Ett exempel på sjuka saker är droger. Droger är tydligen mycket mera vanligt än vad jag har haft någon aning om. Förstår inte folk att om man tar droger stöder man massor med skit. Någon sade "Så länge jag inte skadar någon annan får jag göra vad jag vill med mig själv". Det är bland det allra dummaste jag hört. Klart som korvspad att det skadar andra, men om man blundar tillräckligt mycket så ser man det inte.

Sådant som väder och vind kan vi inte göra något åt, men sådant som vi kan påverka och göra bättre kan vi ju i alla fall försöka ändra på och göra något åt.

Och när allt är en enda stor ärtsoppa får vi helt enkelt lita på att Gud inte låter oss drunkna. Ibland skulle jag bara vilja vara lite mera säker än vad jag är.

Tro hopp och kärlek, tre bra saker.