Simon Djupsjöbacka, Tomas Höglund, Magnus Ljungqvist, Ellen Andersson, Maria Klingenberg, Henna Wilkman, Maria Höglund.

Mässan blev Gudsmöte med känsla

OLD ARTICLES. Ordet mässa låter gammalmodigt, men mässan Gloria fick tiden att stanna. Publiken fick ta del av de känsloladdade ögonblicken när Jesus hade dödsångest, när han lärde lärjungarna be Fader Vår, och stunder av upphöjning: Gloria!

En predikan kan vara talande, men mycket mer talande var igår sången som sjöngs med en sån inlevelse och med ord som sammanfattade kärnevangelium. Tore Aas citerar Jesus i låten "Sanctus": "Riv detta tempel ned! På tre dagar ska jag låta resa ett nytt av ruinerna. Ett levande hus åt min Far". Det levande templet är Jesus som uppstod och som är den Helige Ande som kom ner och bor i oss. Vi är Guds tempel.

Mässan var helt enkelt mäktig. För dem som vill vara med om något lite extra för en kväll - gå och se på gruppen i Betlehemskyrkan i Grankulla nu på torsdagen. För dem som vill ha ett ändrat liv - lyssna på texten och låt den förända dig.

Konsertens bästa låtar var Fader Vår, speciellt Tomas del "Fräls mig från det onda", och Agnus Dei, speciellt Andreas hela solot ... Tusen tack till sångarna, musikerna, Andreaskyrkan och alla andra inblandade!