Bröderna Ådahl (Deras pressbild)

Midsummer- festival 2006 pressrelease

OLD ARTICLES. Under midsommarhelgen 23 – 24 juni 2006 är det igen dags för Midsummerfestival vid Pörkenäs lägergård i Jakobstad. Midsummerfestival arrangeras i år för 16:e gången.

Festivalen kommer i år att gästas av brödraparet Frank och Simon Ådahl från Sverige. Frank och Simon Ådahl gjorde sig under 80- och 90-talet kända som två fjärdedelar av bandet Edin/Ådahl. År 1990 vann de den svenska Melodifestivalen med låten ”Som En Vind”. I slutet av 1992 splittrades Edin/Ådahl och Frank och Simon började arbeta som musiker åt andra artister. För några år sen beslöt Frank och Simon att göra comeback under namnet Ådahl och 2003 spelades skivan ”Roots” in med nyskrivna soul/gospel och r’n’b låtar. I april 2005 släppte Ådahl sin nya CD/EP ”Dags Att Leva” med fem nya poplåtar.

Festivalen kommer också att få besök av bandet Stainless från Århus, Danmark. Stainless spelar drömmande, energisk och melodisk rock som vill beröra och väcka tankar. År 2003 fick Stainless en hit i Danmark med låten ”Superstar” som gick upp på högrotation på den nationella radiokanalen P3. Framgången väckte intresse för Stainless och bandet har spelat i Norge, Sverige, Tyskland, Holland, Slovakien och naturligtvis i Danmark. Stainless debutalbum ”Two Faces” släpptes i början av april 2006.

De inhemska artisterna på årets festival är hårdrockarna Random Eyes, gospelartisten Christian-Charles de Plicque, singer/songwritern Maria Cederholm och skatepunkrockarna Llama Inc.

Temat för årets festival är ”Känd”. Som vanligt kommer Midsummerfestival att innehålla en hel del annat än musik. Beachvolleybollturneringen på lördagen har redan hunnit bli en tradition. Det kommer också att bli seminarier och kvällarna avslutas med lovsång och förbön. Festivalen arrangeras av Förbundet Kyrkans Ungdom och Pörkenässällskapet. Mera information finns på festivalens hemsida www.midsummerfestival.com.