Benja och Natte (Foto: Officiell pressbild)

Hälsningar från Benja och Natte

OLD ARTICLES. Sedan den 5:e januari befinner sig Benja å Natte, två Karisgrabbar i Tanzania. De åkte som volontärer underströdda av Betelförsamlingen i Karis, pingstmissionen och andra snälla människor. Läs om äventyret!

Benja och Nattes uppdrag är att hålla musikkurser på missionsstationen Habari Maalum samt att spela in en lovsångsskiva på swawhili tillsammans med en Kenyan vid namn Humphrey. Det finns oxå planer att försöka göra en musikvideo för att kunna samla in pengar till föräldrarlösa barn före deras hemresa den 2:a juli.

Benja har varit missionärsbarn i Tanzania i 16 år och det var han som kom på idén att släpa med Natte på lite äventyr :) Tillsammans knåpade de ihop en musikkurs som de dragit i 2 omgångar 6 veckor vardera.

Varken Benja eller Natte har läst musik utan musiken är mera deras hobby, och båda tycker att det är underbart att se hur Gud kan använda en i det man tycker om och det man trivs med!

De bor ensamma i ett väldigt hus med värsta super utsikten, trots flera långvariga strömavbrott å ungkarlsliv så mår de bra. De lever och är fulla med inspiration, glädje och tacksamhet för det dom får vara med om.

Den 11:e juni får grabbarna besök av sina systrar, Rebecca och Ansan, samt Nattes före detta klasskompis och halva hennes familj. Det ser grabbarna fram emot.

- Det blir lajbans, Säger grabbarna om besöket.

Efter det är det baara 3 veckor kvar innan de åker tillbaka till Finland.

- Stackars mig då jag på en vecka skall hinna fylla år, vänja mig vid Finland, få mitt hår klippt och in i milin, blir det intressant, konstaterar Natte.

Lovsångsskiva

Benja och Natte har bestämt att Mickelsson.net skall få ta del av en låt från lovsångsskivan. Redaktionen uppskattar initiativet! Låten heter "Wewe ni Mungu" / "Du är Gud" och kommer troligen att vara öppningspåret på den kommande skivan. Låten är här: FILE_wewe_ni_mungu.mp3

- Om ni diggar låten får ni gärna låta killarna veta om det..så dom kan ta me lite extra skivor till Finland, tipsar Natte.

Är det ännu något ni vill tillägga?

- Om man vill göra nått snällt för dom kan man skicka godis åt oss hit ned, helt seriöst alltså!

Här är deras adress:

Benjamin Nyman / Natte Witick

Habari Maalum

P.O. Box 7292

Arusha, Tanzania

Grabbarna skriver om sina äventyr på följande sida:

http://www.teamaction.org/?p=afrika