Goda nyheter sedan 2002     Torsdag 9 juli 2020 kl 08:54Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > 3G fungerar! Surfa på telefonen
Surfning på Sandudd
Linus
 1 11139 29 3
Linus Mickelsson
Online 22:50 22/05 2006  Modifierad 02:07 16/08 2010

Old articles  Nya 3G telefoner rullar in på löpande band. Mickelsson.net testade Nokia E60 tillsammans med Saunalahtis dataetu.

3G är en benämning på en teknik som tillåter internetuppkopplingshastigheter på över 300 kilobit i sekunden. Saunalahtis dataetu ger maximalt 128 kilobit per sekund. Men för 10 euro i månaden och fri trafik är det förmånligt.

Nokia E60:an läser man smidigt sina email med på stan, eller så surfar man in på sin favoritwebbsida. Tack vare den höga upplösningen på skärmen ryms nästan hela mickelsson.net artikel-spaltbredden in i skärmen. Telefonen är mindre än många andra 3G telefoner, men tyvärr är den ändå inte helt liten. Telefonen har ingen kamera så några suddiga bilder eller lågkvalité video blir det inte frågan om.

I testet gick det enkelt att ladda ner Unitys mp3-låt från mickelsson.net och den inbyggda högtalaren spelade glatt upp musiken.

Om man vill ha snabbare uppkoppling än 3G så kan man alltid stå utanför någon som delar med sig av sin WLAN anslutning. Esplanaden i Helsingfors lär skall vara gratis. Men 3G fungerar snabbt nog för vanlig surfning och emailläsande.

Telefonen kostar 405 EUR och saunalahtis dataetu kostar 10 EUR + vanliga telefonmånadsavgiften (t ex 0,69 EUR / mån).

Helt klart roligt, men vem är så internetberoende att den behöver sånt här? Fördelen är såklart om vi äntligen blir av med de dyra SMS:en!

Telefonen har också inbyggd ip-telefon, men det får bli till ett annat test.


Ch
13:56 23.5.2006


Linus med en GGG-telefon har du hela tiden 3G påkopplat, sålänge du befinner dig inom täckningsområdet. Dvs storstadsregionen då...Inte att förväxla med GPRSs
linus
10:04 23.5.2006


Det gäller att inte bära dem i byxfickan då! När man har 3g påkopplat så har man väl inte telefonen så ofta mot huvudet. Det skulle vara intressant att se siffror på det här. Min sonyericsson t68i fick jag huvudvärk efter 20 minuters samtal. Den kunde stråla minsann!
telefonist
09:58 23.5.2006


Skuggsidan av 3G telefoner e att dom ger ut mycket mera strålning än "vanliga" mobiltelefoner... d lönar sej att beakta innan man köper en sån.
Sök

Skriv sökordet i rutan
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén