Goda nyheter sedan 2002     Fredag 7 oktober 2022 kl 14:53Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Kenneth Witick jobbar 220%
Kenneth
Linus
 1 50920 145 10
Linus Mickelsson
Online 14:00 15/01 2006  Modifierad 21:33 18/08 2010

Old articles  Att pastorer helhjärtat ger järnet, ibland till och med så mycket att det leder till utbrändhet är ingen hemlighet. Kenneth Witick avslöjar att han jobbar 220%.

Att Kenneth skulle behöva flera medarbetare kunde mickelsson.net erfara efter ett kort samtal.

Kenneth är pastor i Betelförsamlingen i Karis.

Natascha Kellings tillägg:

Tillsammans med de andra församlingsarbetarna jobbar Kenneth hårt för att fortsätta det goda arbetet i Betel församlingen. Förutom att Kennet är pastor så reser han genom hela Svenskfinland för att inspirera yngre och äldre till en helhjärtad efterföljelse av Jesus.

Han och många andra i Betel församlingen jobbar även hårt för Israelarbetet genom Örnvingen. Nu på våren fortsätter Betel församlingen sitt engagemang för Karisborna. Mycket inspirerande är att ta del av det barnarbete som SKOJOHOJ utgör i församlingen. Skojohojs egna hemsida kommer strax.

Titta även vad som händer i Unity, www.inunity.fi/unity/


...
23:01 18.1.2006


Att Kenneth jobbar 220% beror inte på att ingen annan i Karis gör någonting. I betel är de 2 anställda pastorer, en heltid å en halvtid. skojohoj (barnarbetet) har ungdomarna å Bettan själva hand om. ungdomsarbetet har ungdomarna också hand om (kenneth e me på ett hörn). så de finns nog andra som hjälper till! men arbete tar int slut för det. Om man vill förändra någonting och se resultat, så kan de hända att man får jobba lite för det, kanske t.o.m. 220%! Men Gud ger också den kraft som behövs till de arbete vi gör för Gud!
linus
20:53 18.1.2006


Jag tror inte att någon här har klandrat Kenneth! Tvärtom!! Jag skrev den korta artikeln för att ha honom som exempel på en som ger järnet, samtidigt som jag ville uppmuntra alla andra att också ge järnet så att skördearbetet blir lättare att bära!
Natascha Kelling
18:57 18.1.2006


Kenneth gör så mycket mera än att bara vara pastor. Han är en smord och välsignad talare som reser runt hela Svenskfinland för att inspirera individer och församlingar till en helhjärtad efterföljelse av Kristus. Han koordinerar ett helt Israelarbete genom Örnvingen i Karis. Han har en underbar fru, som genom hennes barnarbete för många unga människor till Gud. Och att hans egna barn är underbara råder väl inga tvivel om. Välkomna till Betel församlingen, ni som funderar hur det står till hos oss. Det finns många människor som backar upp Kenneth i hans arbete. Församlingen..är så mycket mer än bara en byggnad. Församlingen är en gemenskap av människor som älskar Jesus. Du, jag och alla andra kristna på denna planet är kallade att göra honom känd där vi befinner oss. Och innan man klandrar en underbar pastor som Kenneth eller en församling som Betel borde man se över hur man lever sitt eget lilla kristna liv.
casper
17:25 18.1.2006


oj, ja vad de e viktigt med ledare... ibland glömmer men ju bort hur mycket arbete och vilken press pastorn kan ha. Betels hemsida e ju också i skriande behov av uppdatering ( hoppas att int Kenneth läser det här...då stigen säkert hans arbetsinsats till 250%). Något att ta upp i församlingarna det här med att fördela arbetet?
Oskar
22:42 17.1.2006


Hmmm, så problemet är att det inte finns pastorer för att ingen vill bli pastor. Jag tror det skulle behövas mer än bara nya former. Några nya livskraftiga församlingar skulle säkert lösa många problem, och ha förmågan att få fram människor som skulle kunna bli pastorer och församlingsarbetare.
L
17:09 17.1.2006


Sen är det väl så att det är väldigt svårt för en pastor att dra en gräns mellan vad som är arbete och vad som är att leva som kristen utanför arbetet. Jag menar, en "vanlig" kristen har oxå personer som den t.ex. själavårdar - men det är ju utanför den personens arbete (och så länge man inte gör det i egen kraft är det ju inte arbetssamt att själavårda). Men min point är att hur mycket av 220% (tar det som ett exempel) är faktiskt arbete och vad är "bara" det som hör till det kristna livets vardag?
Sen på tal om anställda och tionde... Många församlingar, däribland min egen, skulle väldigt gärna anställa en eller flera, men världen kryllar inte precis av lediga pastorer... Vi måste nog på allvar se om strukturerna i våra församlingar om de skall ha någon framtid - ingen är längre villig att gå in i en traditionell pastorstjänst; pastor gör allt, församlingen gör inget - det är dessutom helt obibliskt. Jag tror att många församligar är utan pastor för att Gud håller på och bryter ner gamla strukturer och bygger upp något nytt. Därmed inte sagt att det är bra att vara utan pastor - tvärtom, det är tidvis fruktansvärt tungt, men det kan komma mycket välsignelse ur det.
Oskar
18:55 16.1.2006


220% => 40h * 2,2 = 88h = alldeles för mycket.

En del av problemet är det att de flesta pastorer förhåller sig betydligt mer passionerat till sitt jobb (som för många är deras liv), än de flesta. Då är det lättare hänt att man jobbar väldigt mycket av bara farten.

Det skulle ofta hjälpa situationen att pastorn skulle ha fler medhjälpare för administration etc. Jag tror att det är osunt att resonera att alla utom pastorn ska vara frivilliga och jobba gratis. Några kan kanske offra en arbetsdag och jobba den dagen för församlingen, men i övrigt måste sådant jobb göras utanför ens eget arbete. Då är det lätt hänt att den frivillige blir utbränd istället för pastorn, och det är inte så genialiskt det heller.

Det här är visserligen helt "länsstolskyrkopolitik", men jag funderar om man inte skulle kunna ha betydligt fler deltidsanställda i många församlingar om alla medlemmar skulle ta sitt ansvar i fråga om att t.ex. betala tionde till församlingen. I princip borde ju då var tionde församlingsmedlem kunna bli anställd av församlingen heltid, om man antar att församlingen inte har andra utgifter. Så en församling på 10 personer kunde heltidsanställa en pastor! Då skulle också "bänkvärmarna" få annat än förakt till del och de skulle fylla en viktig stöttande funktion.
L
15:56 16.1.2006


De e ju bara, sorgligt nog, att konstatera att sådan är situationen i de flesta församlingar idag. En eller några gör allt, medan resten värmer bänkarna. Men Gud har en uppgift för alla - man behöver inte vara pastor för att bli använd av Gud. Skörden är stor men arbetarna få. Det är upp till dig och mig om vi tackar JA till Guds kallelse. Om varje församlingsmedlem toge sitt ansvar skulle inte någon behöva bli utbränd...
-Natte-
15:54 16.1.2006


pappa! =)..sakna sig juh!..hälsningar från Tz! ;)..
michcorp
22:32 15.1.2006


Kan bara konstater att dehe va en kort artikel! Om inte e en platsannons, för isåfall e an passligt lång, om än lite infomrationslös :)
F.ö... HEJA KENNETH!
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén