Goda nyheter sedan 2002     Onsdag 20 januari 2021 kl 00:01Nyheter | Skicka in artikel | Annonser | Bli skribent | Galleri | Blog | Musikalbum | Kontakta oss
Nyheter > Au-pair i England
Jenny
 1 3223 27 2
Jenny Eklund
Online 09:20 13/06 2005  Modifierad 23:27 16/08 2010

Old articles  Att ta ett mellanår i sina studier och åka utomlands är något många av oss drömmer om att göra. Ett enkelt sätt att göra detta är att åka som au-pair.

För dem av er som inte känner mig personligen kan jag ju informera er om att jag heter Jenny Eklund, är 19 år och hemma från Nykarleby. Efter att ha tagit studenten och yrkesexamen vid FKF i Vasa var denna dam helt slut, och hade ingen som helst önskan att direkt fortsätta studera.

Därför ansökte jag till www.christianaupairs.com att åka som au-pair. Det är en bra organisation att åka med eftersom den förmedlar kristna au-pairer till kristna familjer. Man ska ha ganska stor tur att hamna hos en bra familj där personkemin stämmer. Då familjen är kristen ökar ju dessa chanser.

Au-pairing är ett intressant fenomen. Unga kvinnor (men också ibland män) åker till ett främmande land med ofta främmande kultur och språk ovetandes hurdan deras värdfamilj är. Vad som helst kan hända och mycket trista saker händer en del au-pairer också. Men jag hade turen att hamna hos en mycket snäll familj.

För att passa som au-pair måste man vara öppen, trevlig, flexibel, tycka om barn och hushållsarbete. Ofta går man en språkkurs på orten man bor, som ibland betalas helt eller delvis av ens värdfamilj. Jag gick en första lektion i en "Proficiency level in English" kurs men tyckte det var för tråkigt så jag valde att gå en italienska kurs istället. Okej, detta är ganska udda eftersom jag bor i London, men...

Detta mitt mellanår som au-pair (som tar slut 22:a juli) har varit en fantastisk upplevelse. Jag har lärt mig massor om mig själv. Jag har blivit mera öppen och avslappnad som person. Numera pratar jag också engelska riktigt fint med en klar "south london accent". Jag jobbar bara 5 timmar om dagen, veckodagar. för min värdfamilj. Detta innebär att jag kunnat ha ett till jobb vid sidan om för ett företag som heter Splendid (www.splendid.co.uk).

Det viktigaste jag insett med detta mellanår är hur fantastiskt och vackert Finland är. Jag har aldrig tidigare förstått att uppskatta mitt hemland, men det gör jag nu. Vid påsk åkte jag hem en vecka och när planet tog tag i finsk mark i Vasa strömmade tårarna nerför mina kinder och en synnerligen kraftig fosterländsk känsla grep tag i mitt hjärta.


Chris
15:40 13.6.2005


Hej Jenny, probably a great article but I have no idea what it says so ah... cool :P Well you're a great friend anyway.
Again, sorry for the Engelska... min Svenska = bad ;) Its not my fault I was born in New Zealand! Well, ha det bra =)
Ben Coelho
10:46 13.6.2005


Hello Jenny! You are a special friend of mine! I havn't known you for too long, but you've come really close to my heart :)
(Sorry about this being in English :P)
Sök

Skriv sökordet i rutan
Arkiv
Reklam

Annonsera här? Det passar bra! Kontakta oss!
musik >
10 senaste
>
You're forgiveness
Av Samuel Erik, Text och musik Samuel Erik, Producerad Samuel Erik och Manne Tiainen
Mick
Av Zealot Poets
Kärlekseld
Av Zealot Poets
Flumparanoia
Av Zealot Poets
The Day of Salvation
Av Pontus J Back
Without You
Av Pontus J Back
Thankful
Av Pontus J Back
Mighty God You Are (King of Kings)
Av Andreas Forsberg, producerad av Egon Veevo
Every Drop
Av Samuel Eklund, Producerad av Joakim Palmén