Skribenten är näst längst till höger. De andra är JS, Joonatan och Hanna.

En som sticker ut ur mängden

OLD ARTICLES. Min tanke är att det finns något som jag kallar "folk" och något som jag kallar "en". Folk är någon som är en slags utfyllnad. Folk fyller ut ett rum eller en plats. Fast det inte är deras uppgift så är det exakt vad dom gör.

Bara för att folk är folk för mig gör ju inte att de behöver vara folk för dig. Du kan vara en för mig men folk för någon annan. En är däremot någon som sticker ut, någon man lägger märke till från början. När man ser en hop med människor så kan det ofta finnas någon som ens ögon faller på, en person som man lägger märke till.

Man lägger inte märke till alla utan dom andra bara finns där. När man lär känna en person som man kanske inte hade lagt märke till speciellt mycket innan så blir den personen en "en". Märkligt hur vissa personer får ens ögon att falla på dem. Man kan inte lägga märke till alla. Alla lägger heller inte märke till mig. Jag är folk för någon och en för någon annan.

Men inför Gud är alla en. Alla är en och alla har något alldeles speciellt. Det är bara det att folk inte alltid lägger märke till det lilla extra i en.

Du är en och du är fantastiskt speciell.