Ronja

Anonym i mängden

OLD ARTICLES. Märkligt hur folk är olika varandra. Jag och min kompis Hanna har spenderat 4 dagar i storstaden Helsingfors. Det finns så mycket intressanta människor där.

Här i Nykarleby ser man på varandra när man går förbi varandra. Man ler och hälsar på folk som man inte känner. Om någon ser "annorlunda" ut här så blir man förvånad och tittar lite extra på den personen.

I Helsingfors ser så många konstiga ut, så man hinner inte titta på alla. Det är svårt att skilja sig ur bland så många märkliga männsikor. Om någon gör något konstigt så är det inte så konstigt där.

Man kan ställa sig mitt på gatan och bara låta folk gå förbi en utan att någon lägger märke till att man finns. Det ger en känsla av otrygghet, men på samma gång en skön känsla av att ingen vet vem man är. Ingen behöver ge ansträngda leeden utan alla går och funderar på sitt eget.

Det var roligt att sitta utomhus och bara titta på folk som gick förbi. Men det är inte bara folk som man ser. Det är människor som går runt med ett eget liv.

Människan är en fantastiskt intressant varelse som man borde lära känna bättre.