Kyrkofäderna gillade södern

Sök rötterna i Tunisiens sol

OLD ARTICLES. Henrik och Ulrika Andersson från Sverige har flyttat till Sousse i Tunisien och etablerat sig i resebranchen med en resebyrå som heter ICHTUS TRAVEL. De satsar att lyfta fram de kristna platserna med besök bland annat i katakomber.

Kyrkofadern Tertullianus levde större delen av sitt liv i Kartago, den romerska Afrikaprovinsens huvudstad. En del av hans skrifter från 196-212 har överlevt.

Islam är idag religionen de flesta bekänner sig till, men kristna kyrkor finns kvar på några platser.

Det går att bekanta sig med forntid och nutids kristen verksamhet i kombination med soliga stränder och hotell med hög standard till förmånliga priser.

Henrik och Ulrika Andersson har också folk från Finland i sin tjänst som guidar på finska och svenska.

Den 25-28 juli besöker dom Helsingfors för att berätta om dagens Tunisien och sina speciella program om den tid kristendomen var stark i landet under de första århundraden av vår tideräkning.

Du är välkommen att lyssna till dem och få material om Tunisien måndagen den 25 juli i Cafe Nya Vinden, Högbergsgatan 22 i Helsingfors kl 10 och kl. 15, vilket som passar dig bäst. Dessa två tillfällen är för svensktalande.

För finsktalande blir det på samma ställe ocks? på tisdag kl 10 och kl 15 ifall måndagen ej passar dig.

Vi serverar kaffe och te med bulla. Vi önskar få bekräftelse per email eller telefon till vilket klockslag du kan komma för att lyssna till oss.

Tillfälle att ställa frågor ges.

Holger Nystedt

tel. 050-5004247

libertetours@cthelsi.pp.fi