Reinhard Bonnke (Foto Maria Åsvik)

Reach the Nations

OLD ARTICLES. Reinhard Bonnke var en av talarna på Hillsong Conference 2005. Det går inte att ta miste på hans enorma hjärta för de ofrälsta..! Varje gång han sa "Africa must be saved!" hörde jag "Europe must be saved!" och för varje gång han berättade vilka otroliga dörrar som öppnats i Afrika så blev mitt hopp för Europa större.

"An unpreached Gospel is no Gospel at all!" ropade Bonnke ut gång på gång under sina predikningar. Han berättade om sin väg, om en del av det han mött under sitt händelserika liv och han talade med skärpa om Asbest-kristna (fireproof) som inte ens berörs av Guds eld, de brinner inte... Han sa att vi behöver vara villiga att bli döpta i eld, doppade i den "flytande floden av eld"... "You in the fire and the fire in you!" Det var väldigt enkla sanningar han presenterade, men med en otrolig skärpa och auktoritet och ett förunderligt djup. "The Gospel is not a suggestion for a solution among others, it is an ultimatum..!"

Reinhard Bonnke lever för en enda sak: att människor ska bli frälsta. (Han sa att han helst skulle se att djävulen tillbringar evigheten ensam i helvetet...) Han var nästan lite obekväm med att vara bland en massa frälsta människor och sa att "om du vill fånga fisk ska du inte lägga ut nätet i badkaret"..! :) Han talade också om hur alla är unika och att Gud utrustar oss "skräddarsytt" och att allt han gör och ger är fräscht och nytt... "I'll tell you; God has no copying machine made in Japan! He is no copiator, He is the Creator!"

Det är dags för Finland, dags för Europa, nu!!! Om det är möjligt i Afrika så är det möjligt i Europa. Inga fler förklaringar om att jo, men ser du, i Europa är folk si eller så och det är så hårt här... Vi behöver vända bort blicken från våra erfarenheter och från alla problem och se på Jesus och den kraft och de möjligheter vi har i honom. För Gud är allt möjligt! Europe must be saved! Amen.